Avustralya’dan gelen Osman Gazi, 1200 yolcu ve 225 araç kapasiteli... 
İstanbul - Bursa arasını 75 dakikaya indirecek Osman Gazi hızlı feribotu Avustralya yolculuğunu tamamlayarak İstanbul'a geldi. Dünyanın en gelişmiş teknolojileri ile donatılmış  hızlı feribot, Bursa’nın yanısıra Kütahya, Eskişehir ve Afyon yolculuklarını 2 saat kısaltacak.  
Yüklü hali ile 35 deniz mili ( yaklaşık 65 km/saat ) hıza ulaşabilen, 88 metre boyunda, 1200 yolcu ve 225 araç kapasiteli feribotunun yolcu salonları iki kattan oluşuyor.  Yenikapı – Bandırma hattına Batı ve Güney Ege yolculukları için alternatif oluşturacak Osman Gazi, Kütahya, Eskişehir, Afyon ve Muğla illerine ulaşımı 170 km ( 2 saat ) kısaltacak. 
Avustralya’nın Perth şehrinden başlayan yolculuğunda sırasıyla Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Süveyş kanalını aşarak İstanbul’a ulaşan Osman Gazi’nin, Türkiye yolculuğu yaklaşık 20 gün sürdü.
İstanbul - Bursa hattının hizmete açılması ve Osman Gazi feribotunun filoya katılımı, 21 Nisan 2007 Cumartesi günü, İDO Yenikapı hızlı feribot iskelesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek. 
Editör: TE Bilişim