"Bu tür biyoçeşitliliğin bir parçası"

Zehirli Örümcekler Gemiyle Mi Geldi? haberimize okurumuz Murat Karahan'dan tepki var. Murat Karahan, örümceğin zehrinin abartıldığını ifade ediyor.

Okurumuzun notunu aşağıya alıyoruz:

"Bu tür Türkiyedeki biyoçeşitliliğin bir parçası. Tübitak'ın taksonomik veritabanında bulunuyor. 1967 basım bir eserde literatüre geçmiş. Isırığı en fazla acı verici olarak tanımlanıyor. Yok Afrika örümceği, yok öldürücü diye yorumlar nasıl yapılabiliyor aklım almıyor. İnsanı nerede 20 dakikada öldürüyormuş? Ancak böcekleri öldürecek kadar zehri var. Bu açıdan bence faydalı bile.
Birileri kendisine panik pazar üretti, şimdi bir ayda 300 evi ilaçlar köşeyi dönerler. Lütfen kendiniz bakın.
www1.gantep.edu.tr/~varol/tr/zehtur.htm
biow.tubitak.gov.tr/present/taxonForm1.jsp?taxon=33395
Murat Karahan"

DenizHaber olarak biz de konuyla ilgili yaptığımız araştırmada şu ilginç bilgilere ulaştık:

"Bahsedilen tür Segestria Fiorentina Avrupa kökenli. Ancak dünyada bütün ülkelerde bulunabiliyor. Türkiye'de de Batı Akdeniz Bölgesinde rastlanıyor. Isırması halinde insan üzerinde bir tesiri yok. Sadece ısırılan bölgede hafif kırmızılık oluşturmasının dışında bir semptomu olmuyor."

Denizcilikle ilgili bir site olarak bizim konumuz değil ama; medyanın zaman zaman insanları yanlış yönlendirmede nasıl kullanılabildiğine ilginç bir örnek bu hadise. Okurumuz Sayın Murat Karahan'a bizleri uyandırdığı için teşekkür ediyoruz. Darısı haberi veren diğer haber ajansları ve gazetelerin başına diyelim.

İşte meşhur korkunç zehirli örümceğin yapabildikleri, İngilizce bilen okurlarımız için aşağıya aldık:

S. Bettini & P.M. Brignoli writes: “The large Segestria florentina is to common synanthropic spider found in most of the world's regions. It is well known (Duges, 1836) that the bite of this species causes not symptoms in man, except for slight local redness and swelling.”

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim