Ortadoğu'ya ABD'nin ikinci uçak gemisi geliyor

Ortadoğu'ya bir ay içinde ABD'nin ikinci uçak gemisinin geleceği bildirildi.

AP'nin haberine göre, uçak gemisi USS John C. Stennis, Bremerton'daki limandan bugün hareket edecek. İçinde yaklaşık 3200 askerin bulunduğu Nimitz tipi uçak gemisi, San Diego açıklarında, aralarında F/A Hornet ve Superhornet bombardıman uçaklarının bulunduğu yaklaşık 80 uçağı almak için duracak.

Uçak gemisi, Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu'nu geçerek 1 ay sürecek yolculuktan sonra Bahreyn'de üslenen Amerikan Donanması 5'inci Filosunda görev yapan uçak gemisi USS Dwight D. Einsenhower'a katılacak.

2003'TEN BU YANA İLK KEZ İKİNCİ UÇAK GEMİSİ

Amerikan Donanması 5'inci Filosu komutanı Kevin Aandahl, uzak gemisi Stennis'in gelişiyle bölgede, 2003'te Irak'a müdahaleden sonra ilk kez iki Amerikan uçak gemisinin olacağını belirterek, “Bu, bölgeye güvenlik ve istikrar getirmek için ne yapabileceğimizi gösteriyor. Bu açıkça diğerlerini bizim ulusal çıkarlarımıza karşı hareket etmekten vazgeçirmektir” diye konuştu.

Aandahl, ABD'nin “durum gerektirdiği sürece” Ortadoğu'da iki uçak gemisi bulunduracağını ifade etti. AP'nin haberinde, nükleer gemi Stennis'in, Ortadoğu sularına varmasıyla bölgede bulunacak iki uçak gemisinin ABD'nin bölgedeki hava gücünü oldukça artıracağı “İran'a, ABD hava gücünü anımsatma görevi” üstleneceği yorumuna yer verildi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, dün ABD gücünün artırılmasının, “ABD'nin Irak'ta zayıf düştüğü” yolundaki İran'ın algısı ve bölgede artan iddiasına karşı bir güç gösterisi olduğu ifadesini kullanmıştı.

DUBAİ (A.A)/Hürriyet

Editör: TE Bilişim