Bakan Yıldız: Orhan Bey gemisi Lübnan’da hizmet verecek

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tuzla'da törenle denize indirilen Orhan Bey'in gemisinin Lübnan'da hizmet vereceğini söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi'nin denize indirme törenine katıldı.

Yıldız, törenin ardından gemiyi gezdi. Beraberindekilerle gemiyi dolaşan Bakan Yıldız, gazetecilere açıklama yaptı.

Denize indirilen geminin özelliklerinden bahseden Yıldız,

"Bugün burada Türkiye'nin gerek tersanecilikle alakalı gerekse enerji sektörü ile ilgili dönüm noktalarından birini yaşadığımız ve sevindiğimiz bir törene hep beraber şahitlik yaptık. Yüzer santrallerimiz dünyanın dört bir yanında ihtiyaç olan mevkilerde bunları kurup işletebiliyorlar.

İnşallah bu gemi Lübnan'da hizmet verecek. Lübnan'daki kardeşlerimize oradaki komşu ülkemize bu hizmeti vermiş olacaklar. Daha önce burada yaptığımız törende Irak'a ve Pakistan'a da giden gemilerimiz olmuştu.

Onlar hizmetlerine devam ediyorlar. Tabiî ki bu kadar büyük işlerde problemler olmaz değil, önemli olan bu problemleri aşmaktır. İnşallah biz de Karadeniz Holding'in yanındayız. Problemlerinin aşılmasında her zaman kendilerine destek olacağız. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Çalışan herkesin ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Yıldız, Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin soruya da "Bölge ile alakalı Suriye ve Irak ile alakalı bir kısım konular gündeme gelecek. Enerji bunların ayrılmaz bir parçası. Gündeme geldiğinde görüşlerimizi paylaşacağız." cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim