Org. Akar, hassas bölgede teftişte

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye’deki iç savaş nedeniyle hassas bir bölgeye dönüşen ve dünyanın önemli güçlerinin savaş gemilerinin bulunduğu Doğu Akdeniz’deki Türk savaş gemilerinde denetlemelerde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer verilen bilgiye göre, Orgeneral Akar, 29 Aralık’ta Akdeniz Kalkanı Harekatı’nı icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerinde inceleme ve denetleme yaptı. Genelkurmay’ın internet sitesinde, denetlemeyle ilgili şu bilgi verildi: “Akdeniz Kalkanı Harekâtı; deniz güvenliğine katkı sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak maksadıyla 01 Nisan 2006 tarihinden itibaren Doğu Akdeniz’de icra edilmektedir. İnceleme esnasında, Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında, İstanbul Tersanesinde inşa edilen ADA Sınıfı korvetlerin ikincisi olan TCG Büyükada Korveti ziyaret edilmiş, geminin Savaş Harekât Merkezinde yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi alınmış ve gemi personeli ile görüşülmüştür.” 4

Ziyaret etti, bilgi aldı

Orgeneral Akar, 28 Aralık’ta ise İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulundu. İncelemeler kapsamında Harp Akademileri Komutanlığı bünyesinde bulunan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (SAREN) ve Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı’nı ziyaret eden Akar, icra edilen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim