Ordu-Giresun Havalimanı’nda “uçuşlarda sıkıntı yaşandığı” iddiası

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan ve 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından açılan Ordu-Giresun Havalimanı’nda bir kaç seferin aşırı sis ve fırtına sebebiyle iptal edildiğini belirterek, “Teknik nedenlerden dolayı uçuşlarda sıkıntı yaşandığı” iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bu tür projelere yönelik asılsız iddiaların her zaman ortaya atıldığını, Marmaray açıldığında da benzer spekülasyonlar yapıldığını anımsattı. Marmaray açıldıktan sonra “Rezalet, insanlar yolda kaldı, Marmaray çalışmıyor” gibi gerçeği yansıtmayan iddiaların kamuoyunu meşgul ettiğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, süreç içinde bu iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı ile ilgili de asılsız iddialar ortaya atıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, şu bilgileri aktardı: “Burada gerçekleşen husus, aşırı sis ve fırtına sebebiyle pilotların kararı üzerine bir kaç sefer iptal oldu.

Kamuoyunda ‘teknik nedenlerden dolayı uçuşlarda sıkıntı yaşandığına’ dair çıkan haberlerin tamamı gerçek dışıdır. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’nin teknik donanıma sahip en konforlu havalimanlarının başında gelmektedir. O anlamda uçuşlarda yaşanan durumun havalimanın teknik donanımı veya şekliyle hiçbir alakası yoktur.” Vali Balkanlıoğlu, sis ve fırtına etkisiyle diğer havalimanlarında da zaman zaman seferlerin iptal olduğuna işaret ederek, “Samsun’da olsun Trabzon’da olsun hava şartları sebebiyle uçuşlar iptal olabiliyor.

Dolayısıyla böyle bir durumda uçaklar en yakın havalimanına yönlendiriliyor ve oraya iniyor. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında ise bütün imkanlar seferber ediliyor” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim