Ve Tarih Belli Oldu

 Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, uçuşlara hazır hâle getirildi.

İşte Türkiye nin yeni enerjisi! Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada, Ordu ve Giresun'un ortak kullanımı için temeli 3.5 yıl önce atılan ve Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda, altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Üstyapı çalışmalarında da sona gelindiğini belirten Balkanlıoğlu, şu ana kadar yaklaşık 35 milyon ton taşın denizle buluştuğu havalimanı inşaatının bu ay sonu ya da mayıs ayında tamamlanacağını ifade etti. Balkanlıoğlu, tarifeli seferlerin mayıs ayı sonunda başlayacağını dile getirerek, “Ufak tefek eksiklerin dışında Ordu-Giresun Havalimanı uçuşlara hazır halde” dedi. Uçakların inip kalkmasına çok engel bir durumun olmadığını anlatan Balkanlıoğlu, “Üstyapı inşaatının bazı kısımlarındaki eksikliklerin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. İnşallah iki ilin hayali olan havalimanı, kısa sürede resmi olarak açılacak” diye konuştu.

Türkiye'nin haberine göre, Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Havalimanı sistemindeki son teknolojiler burada kullanılıyor. Konfora iniş ve kalkışa müsaade eden pistin çizgileri ve ışıkları dahil olmak üzere her şey tamamlandı. Sadece üst yapıya ilişkin çok az kısımlar kaldı. Onun da bitirilmesi için 3 vardiya halinde süratle çalışılıyor. İnşallah bu ayın sonunda tamamlanacak gibi gözüküyor.”

Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanacak Denizin doldurulmasıyla bin 800 dönümlük bir arazinin elde edildiğini anlatan Ordu Valisi, “Bu, kolay olmadı. Karadeniz'in hırçın dalgalarına dayanacak şekilde inşa edilen bu havalimanımız bitti” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim