OPTIMARIN WATER BALAST SİSTEMİ AMERİKAN USCG’DEN 2016 YILI UYGUNLUK BELGESİ İÇİN İLK SIRAYI ALDI

Balast treatment sistemi (BWT) uzmanı OPTIMARIN,sistemi AMERIKAN USCG’ ın taleplerini karşılayan ilk firma oldu.

Yapılan testlerde ,MPN(regretown) metodu , FDA/CMFDA metodu ve ani öldürücü metodlarıyla tam başarı sağladılar. OPTIMARIN markette kanıtlanmış sistemi ile, 350 den fazla gemide kullanılmakta ve 270 gemide ise yeni kurulmaya başlandı.

Çevre dostu UV radyasyon lamba ve ters yıkama fitresi ile zararlı organizmaların balast suları ile taşınmasını engelliyor. Sistemde uygulanan UV lamba teknoloji kapasitesini kanıtlamış ve MPN standartlarını karşılamış bulunuyor.

Yapılan testlerle organizmaların tekrar üremelerini engellemiştir ki şuana kadar hiç kimse USCG nin talebi olan ani öldürme metodunu karşılayamamıştır. Optimarinin Ceo'su Tore Andersen bu şu bilgileri paylaşıyor;

‘”Bu bizim takımımızın uzmanlığı sayesınde sistemimizin büyük başarısıdır .Bizim inancımıza göre , sirketimiz 1994 deki kuruluşundan bu yana gelişmektedir ve sonuçlar gösteriyor ki bizim dahil olduğumuz parkurda gemiler için çözümleyici yöntem sunmada lider olduk.AMERIKAN USCG onayı zaruri bir durumdur ve başardığımızı öğrendiğimizde cok mutlu olduk. AMERIKAN USCG’ nin onayı olmayan sistemlere Amerikan sularında balast operasyonuna izin verilmemektedir. Gemi sahipleri ve Gemi İşletmecileribakımından bu tür sistemin olmaması operasyon olarak ve tüm filoların üzerinde sarsıcı etkiye sahip olacaktır. Bu ciddi bir zorunluluktur.”

Optimarin sistemleri DNV GL tarafından NIVA tesislerinde Norveç’te test edilmiştir. İlerideki yapılacak olan , deniz suyu tuzluluğunu sabit kılma testi  ise 2016 baharında planlanmıştır. Bu testin tamamlanmasından sonrada gelecek bir yıl içinde tam onayının alınması beklenmektedir. Bazı fırmalar bu onay programı için 3 milyon dolar yatırım yapmıştır. Bunun için, neden Optimarin sisteminin başarılı olupta diğer firmaların neden başaramadığı sorulduğunda; Tore Anderson şunu söyledi;“Bizim UV lamba teknolojimiz anahtar noktadır. Herbir lamba 35 kw kapasitelidir. Bu sistemden geçen zararlı organizmaları öldürmek için fazlasıyla yeterlidir. Diğer sistemler organizmaları nötralize ederek öldürmektedir. Fakat bizim sistemimiz bunu daha önce yapmakta ve suda çökeltmektedir.AMERIKAN USCG , bu talepleri zorunlu kılmakta ve endüstri olarak gerekli taleplerin karşılanması ve çevre koruma bilinci oluşturulmasına zorlamaktadır.”

Ayrıca Anderson bunun teknik bir verimlilik olduğunu belirtiyor ve şunları söylüyor ; “ Bunu şirket uygulamaları ile karşılamaktadır ve sonunda başarmıştır. Gemi sahiplerine, büyük filolara ’’Tamamen vicdan rahatlığıyla’’ ile USCG ve IMO ‘nun balast treatment konvensiyonu gelebilecek tüm düzenlemelerle baş edecek şekilde kurulmaktadır.”

Optimarin Hakkında: İlk BWT sistemini, Princess Cruises , Regal Princess gemisine kuran Optimarin ,Saga Shipholding , MOL , Grieg Shipping Group , Gulf Offshore , Farstad Shipping , NYK, Nor Lines ,Evergreen Marine Corp ve diğer büyük firmalara da ürün sağlamıştır. Firma hem yeni inşa hem de sonradan uygulama segmentinde liderdir.60 ‘ın üzerinde sistem güncel bir şekilde çok çeşitli offshore ve gemilere başarı ile uygulanmıştır.

Optimarin tip balast sistemi (OBS) DNV,GL, Loyd’s, Bureau Veritas , MLIT J apan ve American Bureau gibi çok büyük klaslar tarafından sertifiklanıp onaylanmıştır.

Editör: TE Bilişim