Online Denizcilik Eğitimi: www.erteleme.com

Internet üzerinden verdiği kurslarla Yeni Nesil Öğrenim olanağı sunan erteleme.com sitesi, teknoloji yayıncılığı alanında BYTE Türkiye Dergisi, ALFA Yayınları Bilgisayar Dizisi ve Bilge Adam Yayınları’nda 15 yıl yöneticilik yaptıktan sonra dijital yayıncılığa başlayan Mehmet Çömlekçi tarafından Mart 2009’da açıldı. Lisanslı bir yelkenci olan ve halen Tantana teknesinde IRC5’te piyanoda yarışmakta olan Mehmet Çömlekçi tarafından hazırlanan online denizcilik eğitimleri 4 başlıkta toplandı:

Temel Denizcilik kursu, bir yelkenliye ya da motoryata konuk olduğunuzda kendinizi bir misafir değil mürettebattan biri olarak görmenizi sağlayarak, seyirden daha büyük keyif almanızı sağlayacak. Kursu bitirdiğinizde tekneye bindiğiniz andan itibaren verilen talimatlar ve yapılan sohbetler artık size bilmediğiniz bir yabancı dilde gibi gelmeyecek, üstelik o kadar çok sayıda ve farklı renkte ipin ne işe yaradığını da biliyor olacaksınız. Hatta dümene geçerek tekneyi güvenle idare edebilecek, temel yelken ayarlarını yapabilecek, demirleme, bağlanma ve ayrılma manevralarına katkıda bulunabileceksiniz.

Yelken Trimi kursu, ister kendi teknenizde, ister başkasının teknesinde misafir veya öğrenci olarak yelken yapmaya başlarken yelkenlerin en ideal şekilde ayarlanması için gerekli bütün teknikleri hızla öğrenmenizi ve uzun teorik anlatımlarla ya da akışkanlar dinamiği gibi karmaşık konulara girmeksizin teknelerin rüzgar kuvvetiyle nasıl yürütüldüğünü kavramanızı sağlamayı amaçlıyor. Kursu bitirdiğinizde baş yelkeni ve ana yelkenin her seyir açısında doğru trimini yapabilecek, teknenin verdiği tepkilere göre trimde ince ayarları gerçekleştirebilecek, hatta yelken ayarları ile teknenin dümen dengesini bile kontrol edebileceksiniz.

Navigasyon kursu, ister gündüz ister gece, fener ve şamandıralar gibi seyir yardımcılarını kullanarak güvenli bir seyir yapabilir hale gelmenizi ve seyir haritalarını okuyarak kullanabilmenizi sağlayacak. Ayrıca seyir haritalarını kullanarak güvenli rotalar planlayabilecek ve seyriniz sırasında mevkinizi kontrol ederek haritaya işleyebileceksiniz.

Amatör Denizci Belgesi sınavlarına teorik hazırlık kursu, sınavda sorumlu olduğunuz müfredatı kapsayan Amatör Denizci El Kitabı’nın ve bütün online denizcilik eğitimlerine 90 gün boyunca ücretsiz kaydın hediye edildiği, ADB sınavıyla ilgili bütün sorularınızı web sitesinden eğitmenlere sorarak yanıt alabileceğiniz, kapsamlı bir platform.

www.erteleme.com sitesinde bu kursların demolarının yanı sıra, ücretsiz girilebilen bir de Amatör Denizci Belgesi deneme sınavı yer alıyor.

Editör: TE Bilişim