Önce temizlik sonra yolculuk

Haliç hattında yolcu taşımacılığının yanı sıra turistik amaçlı olarak da kullanılacak olan “Sütlüce Gemisi”, ilk seferi öncesinde Sütlüce’de yaşayan vatandaşlar tarafından temizlendi

Geminin yapımı aşamasında İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ Çağrı Merkezi’ni arayan Sütlüce halkı, “Sütlüce Gemisi”nin camlarını, yerlerini ve güvertesini temizleyerek semtlerinin adını taşıyan gemiye katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Bu talep kabul edilince de vatandaşlar, gemideki temizliğin ardından Sütlüce-Kasımpaşa-Haliç-Üsküdar hattında yolculuk yaptı. Vatandaşların, gemiye “Sütlüce” adının verilmesi anısına hazırlattıkları plaket, geminin giriş bölümüne asıldı.

Gruptakilerden bir kişi, “Yıllar sonra yeni vapurumuz hizmete girdi. Vapurlarımızı temiz kullanmak istiyoruz. Bunun için de malzemelerimiz aldık ve temizliğe başladık” dedi.

600 yolcu kapasiteli

Tamamı Türk mühendis ve işçilerince Haliç Tersanesi’nde inşa edilen “Sütlüce Gemisi”, Haliç hattında yolcu taşımacılığının yanı sıra turistik amaçlı olarak da kullanılacak. 600 yolcu kapasiteli 3 gemiden ikincisi olan “Sütlüce Gemisi”, mevcut deniz motorlarına göre geniş ve rahat iç mekânları, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri şekilde otomatik yolcu geçiş kapılarıyla donatıldı. 12 deniz mili hız yapabilen, 42 metre boyunda 8.5 metre eninde inşa edilen gemide, klima, büfe, 1 çocuk bakım masası, hayvan barınağı da bulunuyor. Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan gemiler, panoramik görüş açısıyla İstanbulluları Haliç’in tarihi güzellikleriyle tanıştıracak.

PANORAMİK İSTANBUL

Haliç hattında yolcu taşımacılığının yanı sıra turistik amaçlı kullanılacak üç gemiden ikincisi olan Sütlüce, panoramik görüş açısıyla farklı bir?İstanbul manzarası sunacak... Geminin ilk seferinde temizlik yapanlar arasında çocuklar da vardı.

Editör: TE Bilişim