Deniz ulaşımına engel

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle İDO'nun bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.

SICAKLIK 10 DERECE DÜŞECEK-5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 09.00'da yapılması gereken Bursa-Kadıköy-Kabataş ile 08.00'de yapılması gereken Armutlu-Yenikapı-Bostancı seferleri iptal edildi.

Şehir hatlarında ise herhangi bir iptal olmadığı bildirildi.

ÇANAKKALE'DE DURDURULAN ŞEHİR HATLARINDAKİ SEFERLER, YENİDEN BAŞLADI

Çanakkale'de deniz ulaşımı normale döndü. Dün, zaman zaman hızı 70-80 kilometreye ulaşan fırtına, sabah saatlerinde etkisini kaybetti. Bunun üzerine, geçici olarak durdurulan Gelibolu-Lapseki, Geyikli-Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri yeniden başladı. Yetkililer, tüm hatlardaki seferlerin sorunsuz olarak sürdürüldüğünü bildirdi.

ŞARKÖY'DE LODOSUN ARDINDAN ETKİLİ OLAN POYRAZ, DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde lodosun ardından etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 17 şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine demirledi.

Dün lodos nedeniyle Şarköy sahillerine demirleyen 66 gemiden 51'i ise sabah saatlerinde lodosun etkisini azaltmasıyla rotalarına göre hareket etti. Şarköy sahillerinde dünden kalan 15 gemi ile gece saatlerinde demirleyen 17 gemi, hava koşullarının daha da iyileşmesi için sahilde bekliyor.

Olumsuz hava koşulları Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Dün yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle denize açılamayan balıkçılar, bugün de avlanmaya çıkamadı. Bu arada, gece saatlerinde görülen sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Atatürk, Marmara ve Sarıcapaşa caddelerinde kanalların tıkanması nedeniyle yollar sularla kaplandı. Belediye ekipleri, tıkanan kanalları kısa sürede açtı.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak, anonslarla vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardıklarını söyledi. Belediye ekiplerinin her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olduğunu ifade eden Altınok, ekiplerin gerekli yerlere konuşlandırıldığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim