Ölüdeniz Beldesi Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz sahillerinin Almanya'da yayınlanan Bild gazetesince ''Dünyanın En Güzel Plajı'' seçilmesinin ardından bu güzelliğin sürdürülebilmesi için haftada bir gün Ölüdeniz Lagünü'nü gökyüzünden deniz paraşütü ile denetliyor.

Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı'ndan paraşütle havalanıp 200 metre yükseklikten Ölüdeniz sahillerini gökyüzünden denetleyen Yılmaz, bu güzelliklerin gelecek nesillere aynen bırakılması için gece gündüz çalışacağını söyledi.

Yılmaz, '' Ölüdeniz'i havadan deniz paraşütü ile izleyip, herhangi bir kirlilik olup olmadığına bakıyorum. Bugüne kadar olumsuz bir duruma rastlamadım.

Her şey çok güzel. Ölüdeniz Arıtma Tesisi'nin 2 yıl önce hizmete girmesinin ardından, işletmelerin de üzerine düşen çevrecilik olayını benimsemesiyle Ölüdeniz dünyanın en güzel plajı olmaya devam edecek'' dedi.

Ölüdeniz sahillerinin dünyanın en güzel sahili seçildiğine işaret eden Yılmaz, Allah'ın bahşettiği bu güzel coğrafya daha önce de üçüncülük, beşincilik elde etmişti.

Ülkemizi yurt dışında tanıtan en önemli fotoğraflardan bir tanesi Ölüdeniz ve paraşütçülerin gözdesi olan Babadağ.

Ölüdeniz'de spor turizminde de öndeyiz. Tüm halkımızı Ölüdeniz'e davet ediyorum'' diye konuştu.

Deniz paraşütü ile Ölüdeniz sahillerini havadan izlemenin kendisini mutlu ettiğini belirten Yılmaz, Ölüdeniz dünyanın en iyi plajı seçilince buraya gelen turist sayısında da büyük artış olduğunu vurguladı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim