Oltaya takılan Caretta Caretta  böyle kurtarıldı

İzmir Körfezi’nde balıkçıların oltasına takılan yaralı Caretta Caretta, Büyükşehir Belediyesi'nin körfez temizlik personeli tarafından farkedilerek kurtarıldı.

Doğal Yaşam Parkı’nda tedavi edilerek enfeksiyon gelişme riskine karşı bir süre kontrol altında tutulan sevimli kaplumbağa, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Doğa Koruma Birimi’ne teslim edildi.

İzmir’de balıkçıların oltasına bu kez, nesli tükenmekte olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağası takıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol ekiplerinin körfez temizliği sırasında fark ettiği yaralı kaplumbağa, kısa süre içinde tekneye alındı.

Acil koduyla geçilen mesaj sonrası kıyıya gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndan bir ekip, sevimli hayvanı vakit geçirmeden rehabilitasyon merkezine götürdü.

Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, olta balıkçılarının caretta carettayı fark etmemesi ve onu zorlayarak çekmesi sonucunda hayvanın ağzında olta iğnesinin kırılmış olduğunu ve boyun bölgesinde de derin bir yaranın bulunduğunu tesbit etti. Büyükşehir Belediyesi veterinerleri, yaranın enfeksiyona uğramaması için hemen antiseptik uygularken dokudaki hareketliliğe göre de ayrı bir tedavi uyguladı.Etkili müdahalelerle kısa sürede iyileştirilen Caretta Caretta, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Milli Parklar Doğa Koruma Birimi’ne teslim edildi.

Yaralı hayvanların sığınağı

Sadece 130’dan fazla türde 1500’ü aşkın hayvana ev sahipliği yapmakla yetinmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı; yaralı, hasta ve tedaviye muhtaç halde getirilen yaban hayvanlarına da kucak açıyor. Veterinerler ve uzman personel tarafından gösterilen yakın ilgi ve bilimsel yöntemlerle kısa sürede sağlığına kavuşturulan hayvanlar, tedavilerinin bitiminde yeniden doğaya salınıyor.


 

Editör: TE Bilişim