MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde geçen yıl su sporları yaptıran bir hız teknesinin çarpması sonucu ölen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Selen Kahyaoğlu'nun yüzme için ayrılan yerin dışına çıktığı belirtilirken, 'Tam kusurlu' bulundu. Cumhuriyet Savcısı, tekne kaptanı, 30 yaşındaki Racai Dayan için dava açılmasına gerek olmadığını bildirerek takipsizlik kararı verdi.

Olay, Bodrum İlçesi Gümbet Beldesi'nde geçen 12 Ağustos'ta meydana geldi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi Selen Kahyaoğlu ile erkek arkadaşı Mustafa Kulaç, Gümbet Beldesi'ne gelip bir koyda çadır kurduktan sonra öğle saatlerinde denize girmek için plaja gitti. Bir süre birlikte güneşlenen çiftten Kahyaoğlu, denize girdi. Denize giren Selen Kahyaoğlu, iddiaya göre yüzme parkuru dışına çıkıp denize açıldı. Bu sırada, su sporları yapan hız teknesi, 'Banana' olarak bilinen muz şeklindeki şişme botla denize açıldı. Recai Dayan yönetimindeki Gümbet Su Sporları Yatçılık Taşımacılığa ait 'Gümbet-6' isimli teknesi hızla, Kahyaoğlu'na çarptı. Göğüs ve karnından yaralanan Selen Kahyaoğlu, başka botla ambulansa ulaştırıldı. Ancak, hastanede öldü.

Kimliğini belirlemek için Selen Kahyaoğlu'nun morgta çekilen fotoğrafını plajdaki turistlere gösteren polisin yanına gelen Mustafa Kulaç, yaklaşık 3 saatten bu yana sözlüsünü aradığını söyledi. Bunun üzerine polis, Kulaç'a genç kızın fotoğrafını gösterdi. Sözlüsünü gören Kulaç, şoka girdi. Polisler, Kulaç'a Selen Kahyaoğlu, hayatını kaybettiğini söyleyemedi ve hastaneye gitmeleri gerektiğini belirtti. Elinde sözlüsünün terlikleriyle hastaneye giden talihsiz genç burada aldığı acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Tekne kaptanı Recai Dayan, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, kazayla ilgili rapor hazırlaması için bilirkişi olarak Bodrum Liman Başkanı Nihat Tozman'ı görevlendirdi. Bilirkişi Nihat Tozman, hazırladığı raporunu olayı soruşturan savcıya verdi. Bilirkişi Tozman, hazırladığı raporda, şöyle denildi:

"Kaza, sadece su sporları için ayrılan, parkurun yüzmeye yasak bölgesinde, su sporları işletmesinin giriş-çıkış parkurunun hemen bitiminde meydana geldi. Selen Kayhaoğlu da bu parkur içinde yüzmektedir. Su sporları çıkış kulvarının önünde 'Dikkat kulvar içerisinde yüzmek tehlikeli ve yasaktır' levhası mevcut. Cankurtaran kulesi olmasına rağmen, cankurtaran bulunmamaktadır. Tanıklar ifadesinde, kaza sırasında ölen Selen'in su yüzünde bulunmadığını belirtmiştir. Recai Dayan, tekneyi kullanmak için gerekli belgelere sahiptir. Kazanın yaşandığı su sporları parkuru turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmenliği kurallarına uygundur. Kazanın meydana geldiği yerde Selen Kayhaoğlu'nun su altında yüzdüğü ve bu nedenle görünmediği, tanıklar ve kazayı yapan kişi tarafından da teyit edilmiştir. Ancak Kayhaoğlu'nun su kulvarı dışında yüzdüğünü gören tek kişi tanık Mert Çakır'dır. Bu kişi de, kullandığı teknenin süratini kesip, ölen bayana el kol hareketi ile yüzme kulvarına girmemesini söylemiştir. Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında ölen Selen Kahyaoğlu, 'asli ve tam kusurlu', tekneyi kullanan Recai Dayan ise herhangi bir kusuru yoktur."

Cumhuriyet Savcısı, düzenlenen bilirkişi raporuna dayanarak, şüpheli Recai Dayan, hakkında herhangi bir dava açılmasına yer olmadığını belirtirken, takipsizlik kararı verdi. Selen Kahyaoğlu'nun kardeşi Ecem Kahyaoğlu ve babası Engin Kahyaoğlu ise, avukatları aracılığıyla verilen bilirkişi raporu ile takipsizlik kararına tepki gösterdi.
Editör: TE Bilişim