Ofer'in 13 Gemisi İran'dan Dolum Yapmış

ABD'nin ekonomik yaptırım listesine dahil etmesinin nedeni belli oldu. SeaNews Turkey'de yer alan Haaretz gazetesi kaynaklı habere göre Ofer Kardeşler'e ait Tanker Pacific'in son 10 yıl içerisinde en az 13 gemisi  İran'da dolum yapmış. Gazete, bu haberini AB gemi veritabanı Equasis kayıtlarına dayandırarark verdi.

Salı günü ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir duyuruyla İsrail iş çevrelerini şaşkına çevirdi. Bu duyuruda Ofer Kardeşlerin ABD'nin İran'a uyguladığı ekonomik ambargoyu ihlal ettiği bilgisi vardı. Olayın merkezinde ise Ofer Kardeşler'e ait Raffles Park adlı tankerin İran'ın milli denizcilik şirketi Iran Shipping Lines'e nihai satışı vardı.

Gemiler, İran'ınBandar Abbas ve Kharg adası limanlarına yanaşmış.

İran ise, İsrail'in bir yahudi devleti olarak varlığını tanımıyor ve Ofer ailesi ile herhangi bir bağı olduğunu reddeiyor.

Ofer kardeşler de İran ile ticari ilişkide bulunduklarını reddediyor.

Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Ofer'in iddialarına karşı "Biz durumu dikkatle inceledik ve Tanker Pacific adlı şirketin bu tankeri İranlılara sattığını öğrendik" şeklinde açıklama yaptı.

Ofer Kardeşler bünyesindeki Singapur merkezli Tanker Pacific şirketi filosundaki 45 büyük tanker ile dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden birisi. Şirket, Hindistan, İngiltere ve Çin'deki şubeleri ile dünya çapında ham petrol taşımacılığı yapıyor.

Editör: TE Bilişim