ODEK 2012 Faaliyet Takvimini Belirledi

Pazar günü gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen ODEK Yönetim Kurulu ve tüm komisyon üyeleri 2012 faaliyet takvimini belirledi. Toplam 44 kişiden oluşan komisyonların temel amacı, görev dağılımı yaparak üyelerin tecrübe ve birikimlerinden verimli bir şekilde faydalanmak, kulübün daha hızlı büyümesini sağlamak ve herkesin işin ucundan tutmasını sağlamak.
 
Komisyonlar tarafından belirlenen faaliyet takviminde öne çıkan maddelerden birisi de genç ODEK üyeleri ile ilgiliydi. Genç üyelerin sayısı 84 kişiye ulaşmış durumda ve 2012'de bu sayının 200'e çıkarılması planlanıyor. Sektörün genç insanlarını bir araya getirme çalışmaları kapsamında, 30 Mart'da Kozyatağı Marriot Otel'de “ODEK Genç Denizciler Sektör Buluşmaları-I” başlıklı bir tanışma ve diyalog yemeği organize edilecek.
 
Bu yılın faaliyet takviminde dikkat çeken bir diğer organizasyon ise, 7 Nisan 2012 Cumartesi günü gerçekleşecek olan 3. Ortak Akıl Toplantısı. “Türk Gemi İnşa ve Yan Sanayiinin Mevcut Durumu, Geleceği ve Alınması Gereken Tedbirler” başlıklı bu toplantı sektör için büyük bir önem taşıyor.
 
ODEK ilgi gören iş gezileri düzenlemeye bu yıl da devam edecek. 2012  takviminde toplamda 10 ülkeye, üçer dörder kişilik gruplar halinde yapılacak yurtdışı gezileri yer alıyor. Bu geziler kapsamında Kuzey Avrupa ülkeleri, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri, Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri, Uzak Doğu ve Rusya gibi ülkelerin ziyaret edilmesi düşünülüyor.
 
Bu yılki faaliyetlerinde, ODEK İstanbul dışındaki kentlerde de eğitici programlara ağırlık vermeyi ve bu sayede bu illerde sektörel gelişime destek olmayı planlıyor. Aynı zamanda ODEK diğer illerde temsilciler ve şubeler açarak büyümek istiyor. İzmir, Antalya, Mersin ve Samsun gibi öncelikli olarak düşünülen illerde seminer ve panel programları düzenlemek bu yılki planlar dahilinde.
 
ODEK, Eylül 2012'de uluslararası bir program ve ödül töreni organize etmeyi planlıyor.  Komisyonların 2012 takviminde yer verdiği bu organizasyon planı, faaliyetlerin kapsamını genişletecek ve enternasyonel arenada Türk denizciliğinin adını pekiştirecek türden bir adım.
 
Toplantıda, Türk denizciliği için büyük önem taşıyan bir başka konuya da değinildi ve Ar-Ge komisyonu üyeleriyle birlikte yapılan değerlendirmelerde, Türkiye Deniz Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurulması için gerekli adımların bir an evvel atılması gerektiği vurgulandı.
 
Bir diğer gelişmeyse, ön çalışma ve hazırlıkları başlamış olan akademik kitap çalışmasının yakında tamamlanıp basılacağı ve Türk denizcilerine sunulacağı haberi oldu.

Editör: TE Bilişim