Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde ilk kez yapılan Laparoskopik (kapalı yöntem) mide ameliyatı ile obezite hastaları sağlığına kavuşturuldu.

Hizmete açıldığı günden bu yana gerçekleştirilen başarılı ameliyatlarla adından sıkça söz ettiren Necip Fazıl Şehir Hastanesi, obezite hastalarına umut oldu.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Mehmet Pircanoğlu öncülüğünde kurulan ve Dr. Bahtiyar Muhammedoğlu ile Dr. Onur Peker’den oluşan ekip, obezite hastalığı ile mücadele konusunda bir ilki gerçekleştirerek cerrahi müdahale sonucu 25 obezite hastasından olumlu sonuçlar aldı.

Yapılan ameliyatlarla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Eyüp Mehmet Pircanoğlu, "Necip Fazıl Şehir hastanesi olarak 2014 yılından itibaren obezite ameliyatlarına başladık, kapalı yöntemle farklı çeşitleri olan hastalıkları başarıyla müdahale etmekteyiz. Obezite vücuttaki yağ kitlesinin hızla artması ve metabolizmanın hızlı ve düzensiz şekilde çalışması ile birlikte kişinin hızlı ve düzensiz bir şekilde kilo alması sonucu oluşur, kişinin sağlıksız ve düzensiz beslenmesi sonucu insülün direncinin kırılması ile kişide hormonel bozuklukların baş göstermesi sonucu oluşan hastalıktır. Obezite’ye bağlı olarak gelişen hastalıklar birçok hastalık olabiliyor, kişinin yaşı ilerledikçe eklem rahatsızlıkları, kalp ve damar hastalıkları da bunları eklenebiliyor. Kahramanmaraş’ta Türkiye geneline göre obezite hastalığı yüzde 30,3 gibi bir değerde." dedi.

"HASTALARIN FAZLA YEMEK YEMELERİNE ENGEL OLUYORUZ"

Kahramanmaraş’ta kapalı mide ameliyatıyla ilklerden birini gerçekleştirdiklerini belirten başarılı doktor, midenin hacmini küçülterek hastaların fazla yemek yemelerine engel olduklarını bu şekilde devam ettiklerinde düzenli bir şekilde zayıfladıklarını açıkladı.

Pircanoğlu ameliyatta yapılan işlemleri şöyle anlattı: "Midenin hacmini küçülterek hastaların fazla yemek yemesine engel oluyoruz. Midenin 4/3'lük bir kısmını çıkartarak 4/12lik kısmını bırakıyoruz. Böylece hasta yemek yiyemediği için düzenli olarak zayıflıyor. Restikiriktif adı verdiğimiz bu ameliyatla birçok hastayı hayata farklı açılardan bakmasını sağlıyoruz. Midenin fundüs (üst) kısmından salgılanan hormon midede açlık hissi uyandırmakta ve kişi sürekli kendisini aç hissetmekte, bu yaptığımız ameliyatla bu salgılanan salgıyı ve açlık hissini yeterli derecede bırakarak vücuttan attığımız için, kişi daha az acıkıyor ve sağlıklı bir şekilde kilo veriyor."

25 HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Ameliyata olan ilgini arttığını anlatan Pircanoğlu: "2014 yılında başladığımız bu ameliyatlara olan talep giderek artmakta şu ana kadar 25 hastamızı tedavi ettik. Bütün hastalardan aynı başarılı sonucu aldık, bu hastalardan 15 tanesi bayan ve diğer 10 hastamız ise erkek hastaydı. Bize ameliyat olmaya gelen sadece Kahramanmaraş’lı bireyler değil, şehir dışından gelen hastalarımız da var internet sitemizden bizi takip edip başarılı ameliyatlarımız duyup buralara kadar gelip tedavi oluyorlar ve başarılı bir ameliyat geçirip daha mutlu bir hayat yaşıyorlar." diye konuştu.Cihan
Kaynak: cha