O Gemi İçin 288 Bin Lira Ödendi

Plaja zarar veren gemi için 288 bin lira ödendi.

SAMSUN’da, 2 yıl önce fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçirince dar bir boğazdan geçerek halk plajına sığınan kuru yük gemisi plaja verdiği zarar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne 288 bin 122 lira hasar bedeli ödedi. S

Samsun’da, 8 Şubat 2012′de fırtına nedeniyle batma tehlikesi geçiren Malta bandıralı 5 bin 786 grostonluk ‘Feruz’ adlı kuru yük gemisi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mert Plajı’na sığındı. Dar bir boğazdan geçip kayalıkları ve duvarları parçalayarak plaja giren 140 metre uzunluğunda 21 metre genişliğindeki gemi, 16 mürettebatıyla birlikte bir süre plajda bekledi. Bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi geminin sahibi firma ile iletişime geçti ve geminin plaja verdiği zararın ödenmesini istedi. Belediye, bunun için yabancı firmadan teminat talep etti. Teminat noktasında belediye ve geminin bağlı bulunduğu yabancı şirket arasında sorunlar yaşanması üzerine Büyükşehir Belediyesi harekete geçip savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Firma daha sonra belediyeye teminat mektubu verdi. Bunun üzerine hukuki süreç başlatılmadı. Daha sonra geminin sahibi olan yabancı firma Büyükşehir Belediyesi’ne Mert Plajı’na verdiği zararın karşılığı olarak 288 bin 122 lira hasar bedeli ödedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, firmanın teminat mektubu vermesi üzerine dava edilmediğini belirterek, “Firma daha sonra plaja verilen zararın karşılığı olan bedelin ödemesini tarafımıza yaptı. Bu nedenle bir hukuki süreç gelişmedi. Daha sonra da plajda yaşanan hasarlar giderildi” dedi. 23 bin metrekarelik alana sahip olan, içerisinde su parkı, çocuk havuzu, oturma ve güneşlenme grupları, soyunma odaları, kafeterya gibi bölümler bulunan plajın 5 bin kişi kapasiteli olduğu belirtildi.

23 Haziran 2007′de hizmete giren plajı sezonda yaklaşık 50 bin kişi kullanıyor.

Editör: TE Bilişim