Nükleer Eğitime 4 Bin 800 Başvuru

AKKUYU Nükleer Güç Santrali’nde istihdam edilecek öğrencilerin Rusya’da eğitim almaları için yapılacak sınava 4 bin 800 aday başvurdu.

İlk 300 arasında kendisine yer bulanlar, sözlü sınava girecek. MERSİN’de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde istihdam edilecek öğrencilerin Rusya’da eğitim almaları için yapılacak sınava 4 bin 800 aday başvurdu. Akkuyu NGS AŞ tarafından iş garantili ve burslu eğitim almaları için Rusya Federasyonu’nda Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsüne (MEPhI) gönderilecek öğrencilerin seçimi için yapılacak sınava başvurular tamamlandı. Türkiye’deki üniversitelerin fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan Türk vatandaşı öğrencilere yönelik düzenlenen sınava 4 bin 800 kişi başvurdu.

Eğitim için üniversiteye yerleştirilmeye esas giriş puanı dikkate alınarak belirlenecek 600 kişi yazılı sınava çağrılacak. Yazılı sınavda genel lise müfredatı matematik ve fizik konularını içerecek sorular sorulacak. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 19 Nisan’da yapılacak yazılı sınavda en yüksek puandan başlayarak yapılacak değerlendirme sonucunda ilk 300’e giren adaylar, daha sonra sözlü sınava tabi tutulacak.

198 Türk öğrenci bulunuyor

İLK yıl öğrencilere Rusça eğitimi de verilecek. Başarılı öğrenciler, Rosatom’un eğitim merkezlerinde uygulama eğitimi alacak. MEPhI’de şu an nükleer enerji alanında 78 hazırlık, 64 birinci sınıf ve 48 de ikinci sınıf olmak üzere 190 Türk öğrenci eğitim alıyor.

Editör: TE Bilişim