Karayolu ve demiryolu yük taşımacılığında Türkiye’nin güçlü lojistik şirketleri arasında yer alan Günaydın Group, forwarder hizmeti veren NorthWestern şirketinin çoğunluk hissesini satın alarak deniz taşımacılığı alanında da faaliyetlere başladı.

Kara ve demiryolu taşımacılığı yapan Günaydın Group, forwarder şirketi NorthWestern’in çoğunluk hissesini satın alarak deniz taşımacılığı alanında da faaliyet göstermeye başladı.

Forwarderlık hizmeti veren NorthWestern’i aldıktan sonra Freight Forwarding hizmetlerini Günaydın NorthWestern’in baş harflerinden oluşan GNW Lojistik ünvanıyla sürdürmeye başlayan ve geçtiğimiz günlerde İzmir’de merkez ofisini açan GNW Lojistik, 2013 yılında İstanbul, 2014 yılında da Mersin ofislerini açacak.

Kara ve demiryolu taşımacılığı alanında Türkiye’nin güçlü şirketleri arasında yer alan Günaydın Group, yaklaşık 3 bin firmaya Türkiye genelinde lojistik hizmeti veriyor. Ekim 2011’den bu yana Denizli’den İzmir Alsancak Limanı ve Aliağa limanlarına demiryolu ile konteyner taşımacılığı yapan firma, GNW Lojistik ile deniz taşımacılığı alanında da hizmet vermeye başlayarak intermodal taşımacılık entegrasyonuna bir halka daha eklemiş oldu.

NorthWestern firmasının hisselerini satın alarak deniz taşımacılığında forwarding faaliyetlerini de başlamış olduklarını belirten GNW Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Erol Günaydın, bu alanda belirli bir aşamaya geldikten sonra deniz taşımacılığında yeni yatırımlar yapmayı planladıklarını belirtti.

Günaydın, “Biz bu işte Türkiye’de en çok iş yapan firmalardan biri olmayı hedefliyoruz. Biz Günaydın Group olarak önce işi yarattık daha sonra da yatırım yaptık. Yaptığımız iş miktarı arttıkça araç, lojistik depo ve diğer yatırımlarımız da arttı. Denizyolunda da aynı yolu izleyerek, hizmet verdiğimiz yük miktarı arttıkça yeni yatırımlarımız olabilir” diye konuştu.

GNW Lojistik’in şu anda dünya genelinde forwarder hizmeti verdiğini, bu konuda Türkiye pazarında hizmet veren uluslararası ve ulusal armatör şirketlerle çalıştıklarını belirten Erol Günaydın, “Şu anda Türkiye’de aktif olan hatlarla görüşmelerimizi tamamladık. Zaten çoğu bizim konteyner için depoculuk hizmeti verdiğimiz ve iyi ilişkilerimiz olan partnerlerimizdi. Bu hatların dünyada ulaşabildikleri tüm noktalara hizmet veriyoruz.” dedi.

Günaydın Group olarak intermodal taşımacılığın bir halkasını daha tamamlamış olduklarını kaydeden Erol Günaydın, “ Artık intermodal taşımacılığın tüm aşamalarında performans gösterebiliyoruz, Günaydın Group hem denizde hem karada hem de demiryolunda var” dedi.

Günaydın, Günaydın Group olarak yurt içi nakliyelerinde konteyner dolum, boşaltım, depolama ve taşıma konularında verdikleri kaliteli hizmeti uluslararası taşımalar için de devam ettireceklerini, belirterek, “GNW’nin en önemli amaçlarından biri müşterilerinin yükünü hafifletip, tek bir kontakla tüm yurtiçi ve yurtdışı operasyonel süreçlerini yönetmektir. İthalat ve ihracatçılara hızlı ve kaliteli hizmeti ekonomik bir şekilde sunmayı hedefliyoruz“ dedi.

Editör: TE Bilişim