Normed Antwerpen Haliç'te ilk yükü boşalttı

Normed Genel Müdürü Hicri Güneri İstanbul için çok önemli bir projenin parçası olmanın bir gurur kaynağı olduğu gibi, çok uzun yıllar sonra Haliç'e operasyon yapan geminin Normed Antwerpen olmasının kendilerine mutluluk verdiğini söyledi. Güneri, Normed filosunda yer alan Normed Antwerpen'in Haliç'in Unkapanı tarafına kıçtan bağlayarak üzerindeki borular yüklü olarak tahliye yaptığını belirtti.

Haliç'in uzun yıllardır yük gemileri trafiğine kapalı olduğunu işaret eden Hicri Güneri şöyle devam etti;

"Normed Antwerpen Haliç Metro Köprüsü'nün inşaatında kullanılmak üzere Portekiz'de inşa edilen çelik kazıkları Averio'dan yükleyerek geçen persembe günü Haliç'e getirdi. Cuma sabahı 01.00'de Galata Köprüsü geminin geçişi icin özel olarak açıldı. En uzunu 87 metre ve en ağırı 175 ton olan kazıklar özel olarak dubaya monte edilmiş vinç tarafından denize indirildi ve römorkor tarafından çekilerek Persembe Pazarı tarafına bağlandı.

İstanbul için bu kadar önemli bir projenin parçası olmak bizim için gurur kaynağı olduğu gibi çok uzun yıllar sonra Haliç'e operasyon yapan geminin Normed Antwerpen olması da ayrıca keyif veriyor. İkinci parti yüklemesi 16 Aralık'ta Averio'da Norjan gemisine yapılmaya başlandı. Bir haftalık seyirden sonra İstanbul'a gelecek."

Editör: TE Bilişim