New York Liman Kılavuz Kaptanıyla Bir Gün

Financial Times gazetesinde  yayınlanan John O'Connor imzalı yazıda, New York'ta görev yapan bir liman kılavuz kaptanının bir günü anlatıldı.

New York limanında 20 yıldır gemilerde kılavuz kaptan olarak görev yapan 54 yaşındaki Jeff McAllister ile birlikte Empire State adlı şilebe çıkan Financial Times muhabiri, izlenimlerini yazdı.


Mark Twain’in  kılavuz kaptanlar için söylediği “Kılavuz kaptan çabucak ve iyi değerlendirmeler yapabilmeli ve kararlar alabilmelidir, aynı zamanda hiç bir zorluğun sarsamayacağı sakin ve soğukkanlı bir cesarete sahip olmalıdır” şeklindeki  sözleri hatırlatan muhabir, gemileri zor sularda gemi kaptanlarının değil, kılavuz kaptanlar tarafından seyrettirildiğini belirtiyor.

"Kılavuz kaptan, madendeki kanarya"

Limanlar ve uluslar arası ticaret uzmanı John-Husing’in; “Kılavuz kaptanlar maden kuyusundaki kanaryalardır” şeklindeki sözünün de vurgulandığı haberde, “Çünkü onlar ne olduğunu ilk görenlerdir, ve onların gördükleri de bize Amerikan ekonomisi ve dünya ekonomisi hakkında çok şey anlatır” deniliyor.

A tugboat pulls a cargo freighter in Manhattan's East River

Jeff McAllister pilots a boat

Brian McAllister with his two sons

Captain Joe O'Toole using a pair of binoculars inside his tugboat

Marjorie B, a tugboat, at a port full of ships

Editör: TE Bilişim