NEO-COL Toplantısı Tuzla'da Gerçekleşti

Türkiye Ulusal Ajansı desteği, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan hibe ile Türk Loydu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğüne Yönelik Navigasyon Aracı kısa adıyla NEO-COL” başlıklı Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) projesi kapsamında 20 Kasım 2018 tarihinde “Denizde Çatışmayı Önleme Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar” konulu konferans, denizcilik eğitimi ağırlıklı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bu etkinlikte, Türk Loydu, Tuzla Kaymakamlığı, Sea Teach S.L. (İspanya), Constanta Denizcilik Üniversitesi (Romanya), Danmar Computers (Polonya) ve MSG MarineServe GmbH (Almanya) uzmanları tarafından projenin fikri çıktıları olarak geliştirilen NEO-COL Çevrimiçi Eğitim Kursu ve Değerlendirme Aracının tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Konferansın sunumunu ve moderatörlüğünü Tuzla Kaymakamlığı’dan Proje Yöneticisi Yalçın Kuzören yaptı. Konferans, yerli ve yabancı katılımcılardan yoğun bir ilgi gördü. Konferans, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sn. Türker Poyraz’ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Ardından Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cem Melikoğlu konuşmasında Türk Loydu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen NEO-COL projesine katılan tüm ortaklara ve paydaşlara teşekkür etti. Gelecekteki işbirliğinin sürmesi temennisiyle sözlerine son verdi.

Proje yöneticisi Yalçın Kuzören, NEO-COL projesinin amaçları, fikri çıktıları ve proje süresince yapılan çalışmaları ve faaliyetleri içeren bir sunu gerçekleştirdi. Sonradan sırasıyla, Türk Loydu’ndan Doğan Öztekin, İspanya’dan Sea Teach’i temsilen Yusef Chaib Hassan, Almanya’dan MSG MarineServe GmbH’i temsilen Ralph Becker-Heins, Köstence Denizcilik Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Alexandru Micu, Polonya’dan Danmar Computers’ı temsilen bilişim uzmanı Krzysztof Tomasik, Tuzla Kaymakamlığı’ndan Yalçın Kuzören hem kendi kurumlarını tanıtıcı hem de projeye ve proje çıktılarına verdikleri katkılardan bahseden sunularını gerçekleştirdiler.

NEO-COL Çevrimiçi Eğitim Kursu ve Değerlendirme Aracı"nın geliştirilmesinde kullanılan yöntemler, proje çıktıların içeriği ve uygulamalarını içeren ayrıntılı sunuyu projeye bilişim ortağı olarak katılan Danmar Computers’dan Krzysztof Tomasik yaptı. Yapılan sunuların ardından Türk Loydu'dan proje yöneticisi Uğurcan Acar ve proje uzmanları soru-cevap bölümünde katılımcılardan gelen soruları cevapladılar. Fuaye alanında gerçekleştirilen ikram ve değerlendirmeden sonra konferans sona erdi.

Proje ve proje çıktıları hakkında ayrıntılı bilgiye www.neo-col.eu adresinden ve sosyal medyadan (www.facebook.com/neocolproject) ulaşabilirsiniz. Proje kapsamında geliştirilen NEO-COL Çevrimiçi Eğitim Kursu ve Değerlendirme Araçlarını ücretsiz kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim