Eskihisar-Topçular arasında Negmar Grup'un taşımacılık yaptığı iskelede dün gece faciadan dönüldü.  Saat 01.45’te gemiye geçmek üzere hareket eden TIR, daha gemiye tam geçmeden, gemi hareket etti. TIR suya düştü. TIR şoförü çaresizce aracının kurtarılmasını bekledi. Gemi içindeki otobüste yolcular ile personel arasında tartışma çıktı.

Olay dün gece Eskihisar-Topçular seferi sırasında yaşandı. Eskihisar İskelesi'ni yanaşan Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği’ne ait gemiye araçlar yüklenmeye başlandı.

Saat 01.45 sıralarında ise çevrede büyük bir paniğe yol açan bir olay oldu.  Gemiye yüklenmek üzere olan bir TIR, karayı gemiye bağlayan gemi kapağının üzerindeyken geminin ileri gitmesi sonucu kapak üzerindeki TIR'la birlikte denize düştü.  TIR’ın dorsesi sulara gömüldü.  TIR şoförü kendi imkanları ile araçtan çıktı. Olay yerine bir çekici çağrıldı. Ancak ilk çekici TIR’ı sudan çıkaramayınca ikinci bir çekici çağrıldı. 3 saatlik bir uğraştan sonra araç sudan çıkarıldı. Zaman ilerledikçe, gemide bulunan otobüsteki yolcular arasında da huzursuzluk baş gösterdi. Yolcular ile görevliler arası tartışma çıktı. 3 saatlik beklemenin ardından gemideki diğer araçlar da, ön taraftaki kapak yardımı ile tahliye edildi.

Negmar Denizcilik Genel Müdürü Bülent Şafak, konu ile ilgili hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine, olayı doğrularken, büyük bir zararın oluşmadığına işaret etti. Bülent Şafak, yaşanlar ile ilgili ayrıntılı bir basın açıklayacaklarını ifade etti
Editör: TE Bilişim