Negmar Denizcilik, Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında 3 adet hızlı feribotla deneme seferlerine başladı. Şirketin son deneme seferine, Bursa milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, İsmail Aydın ve ANASİAD Genel Başkan Yardımcısı Taner Eke katıldı. Negmar Denizcilik İstanbulline Genel Müdürü Bülent Şafak, Gebze'den Yalova'ya deneme seferi yapan feribotta basın toplantısı düzenledi. Şafak, "Çok iddialı söylüyorum, seferlere başladığımızda feribot kuyruğu tarihe karışacak.” dedi.

 Genel Müdür Bülent Şafak, İDO’ya göre farklarını şöyle anlattı: “Daha modern, daha kapasiteli gemilerimiz var. Vatandaşımız daha iyisini hak ediyor. 40 yıllık eski nehir tekneleriyle yolculuk yapmayı hak etmiyor vatandaşımız. Daha modern gemileri hak ediyorlar, o modern gemiler de dünya klasmanındaki bu gemiler. Eğer araştırılırsa görülür bu gemiler. Umuyoruz ki rakiplerimiz de bu gemilerden alır vatandaşımıza iyi hizmet verir. Rekabetin vatandaşa en büyük faydası budur. Hizmet kalitesi rekabetçi fiyatı takip eder. Bunu çok kısa bir sürede yaşayacağız. Değişik ulusal gazetelerde gördüm, İDO bizim aldığımız gemileri almak için çalışma başlatmış, rıhtımlarını uygun hale getiriyormuş. Kendilerini tebrik ediyorum sonunda bu gerçeği gördükleri için. Bizim için sevindirici haber.”

“VATANDAŞIMIZ BÖYLE KÖTÜ ŞARTLARDA BU FİYATLARI HAK ETMİYOR”

 Bülent Şafak, Negmar seferlerinin getireceği ekstra kapasite artışının hem Yalova tarafında hem Eskihisar tarafında yaşayanların hayat kalitesini artıracağını vurguladı. Şafak, “Ne olacak? Hafta sonları ve bayramlarda trafik sıkışıklığı çekmeyecekler, rahatça hareket edebilecekler. Kendi yaşadıkları yerlerde trafik sıkışıklığı çekiyorlar. Niye bu çileyi çeksinler ki? Bunun tek sebebi kapasite eksikliği. Matematiksel olarak hesaplanabilen bir şey. Ama nedense bu kapasiteyi konulmuyordu. İnşallah biz bu kapasiteyi sağlayacağız, daha büyük kapasiteler sağlayacağız. Bu sayede vatandaşımız yolda beklemeyecek. Hızlı, çabuk ve konforlu bir şekilde ilerleyecek. Fiyatlar da makul olacak... Ben şimdi diyorum ki, keskin bir fiyat rekabeti olacak, hizmet kalitesindeki artışı bu takip edecek. Göreceksiniz onlar da fiyat konusunda 3 hafta sonra bir çalışma yapacak, mecburlar buna. Vatandaşımız böyle kötü şartlarda bu fiyatları hak etmiyor. Çok iddialı söylüyorum, feribot kuyruğu tarihe karışacak. Hep beraber göreceğiz, bir sonraki bayram burada maalesef habercilerin haber eksikliği olacak. Burada artık bayramda kuyruk haberleri olmayacak." diye konuştu.

 UFUKTA YALOVA DA VAR

İDO, hafta sonları ve bayramlarda 12-16 arası, normal günlerde 11 gemi seferi düzenliyor. Negmar, bu hatta ilk etapta 3 gemiyle hizmet verecek. Gemilerin 2 kat hızlı ve 2 kat kapasiteli olduğunu belirten Negmar yetkilileri, bu kapasitenin 12 İDO gemisine denk olduğunu vurguluyor. Bahariye Gemisi 120, Muradiye 140 ve Selimiye ise 132 araç kapasiteye sahip. Muradiye gemisinde ayrıca araçlar için fazladan bir alt güverte daha yer alıyor. Yunanistan’dan alınan gemilerin isimleri orijinal isimlerinin baş harfleri korunarak Türkçeleştirilmiş. Hızları 12-16 knot arasında değişen gemilerin karşı kıyıya varma süresi 22 ile 25 dakika arasında. Gemiler 24 saat çalışacak. Tarifeli seferler için UKAME’ye yapılan izin başvurusuna gelecek cevap bekleniyor. Negmar, Eskihisar-Topçular hattının ardından Mudanya-Bostancı ve Mudanya-Sarayburnu hatlarını da açmak için girişimlerini sürdürüyor. Negmar’ın Yalova içinden de sefer yapma niyetinde olduğu; ancak öncelikli olarak bu 3 hatta seferlere başlamayı amaçladığı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim