Ravenna'dan boş olarak Galati limanına gitmekte iken Adriyatik denizinde önceki akşam 18:30 saatlerinde yangın çıkan Nazo-S adlı kimyasal tankerin 12 kişilik mürettebatından 9'u yarın Türkiye'ye dönerken, Kaptan, 2. kaptan ve Çarkçıbaşı soruşturmanın devam etmesi dolayısıyla İtalya'da kalacak.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, dün gemide Sarzana bölgesinden havalanan bir helikopter tarafından yapılan kontrollerde yangının söndürüldüğü ve geminin denizde herhangi bir kirlilğe neden olmadığı anlaşıldı. 

Gemiyi önceki gün saat 18:30 sularında terkeden ve önce Antigua bayraklı Annamaria adlı gemi tarafından kurtarılan 12 kişilik mürettebat daha sonra Sahil Güvenliğe ait karakol botları tarafından saat 22:00 sularında Ancona Limanı'na getirildi. Türk denizcilere burada Liman Başkanlığı tarafından gıda ve giyecek yardımı yapıldı. 

Nazo-S adlı tanker ise halen denizde başıboş durumda bulunuyor. Geminin armatörü MTB Denizcilik'in geminin Türkiye'ye çekilmesi için römorkörlerle anlaşma yapmaya çalıştığı bildiriliyor. Geminin yanında iki adet römorkör bulunuyor. Römorkörlerden birisi gemide soğutma çalışmalarına devam ederken diğeri de çevreyle ilgili risk olup olmadığını gözlemliyor. 

Bugün itibariyle gemiye Türk Loydu yetkililerinin gelerek sigortalı olan geminin durumunu kontrol edecek. Şu anda denizin bölgede sakin olduğu ancak Pazartesi akşamıhava koşullarının kötüleşeceği öğrenildi. Bugün geminin mürettebatından 9 kişi uçakla Bologna'dan İstanbul'a hareket edecek.Bugün ayrıca Türkiye'nin İtalya Büyükelçisi Hakkı Akıl, gemi kaptanıyla bir görüşme yapacak.

 

Editör: TE Bilişim