2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi Laser Radial sınıfında ilk kez temsil edecek kadın sporcu olarak seçilen Nazlı Çağla Dönertaş, 29 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında Fransa’nın Bordeux şehri yakınlarındaki Hourtin gölünde düzenlenen Laser Radial Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda 3. olarak Bronz madalyanın sahibi oldu.

22 ülkeden 79 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda toplam 10 yarış sonucunda Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş başarı göstererek İspanyol ve Belarus’lu rakiplerinin ardından 3.lüğü elde ederek ülkemize büyük bir başarı kazandırdı. 2 yıldır yoğun bir şekilde TYF desteği ile Olimpiyatlara hazırlanan Çağla Dönertaş sistemli ve istikrarlı çalışmasının ödülünü elde etmiş oldu.

2012 Olimpiyat Oyunları öncesinde büyük moral bulan Nazlı Çağla Dönertaş 8 Temmuz Pazar günü İstanbul’a dönecek. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gelişte kendisini TYF Başkanı Nazlı İmre ve diğer TYF yetkilileri karşılayacak. Nazlı Çağla Dönertaş saat 20:00 da bir basın açıklaması yapacak.

Editör: TE Bilişim