Fileleftheros gazetesi “Nautilus ‘Eratosthenis’i’ Araştırıyor... Gemi Baf Açıklarında... Titanik’i Keşfeden Adam Da Grupta” başlıklarıyla verdiği haberinde, Nautilus araştırma geminin dün akşam Baf açıklarına ulaştığını yazdı. Haberde, Kıbrıs’ın 60 mil güneyinde deniz dibinde bulunan denizaltı dağı “Eratosthenis”i araştırma amacıyla Güney Kıbrıs’a giden Okyanus Bilimci Robert Ballard’ın da çalışma arkadaşlarıyla gemide bulunduğu bildirildi.

Habere göre Ballard, Nautilus’un, iki Amerikan araştırma gemisinden biri olduğunu belirterek, her şeyi araştırdıklarını ve kimsenin gitmediği yerlere gittiklerini söyledi.

Jeolog ve biyologun yanısıra okyanus bilimcisi destekli olan ekibin Güney Kıbrıs’taki meslektaşlarıyla da çalıştıklarını kaydeden Ballard, önceden yaptığı araştırmalara da değindi.

Rum Haber Ajansına (KİPE) konuşan Nautilus araştırma gemisi yetkililerinden Katherine Croff da, geminin görevinin, araştırmalar yapmak, sonuçlar çıkarmak ve bunları tüm dünyaya vermek olduğunu belirtti.

Karadeniz ve Ege’de çalıştıklarını, önümüzdeki 2 hafta da Kıbrıs’ta olacaklarını söyleyen Croff, 48 bilim adamının bulunduğu araştırma gemisinde üç tane uzaktan kumandalı batiskaf bulunduğunu kaydetti.

“Yaklaşık iki yıl önce denizaltı dağı ‘Eratosthenis’i araştırdık ve bir çeşit hidrokarbon olan, metan içermesi muhtemel sıvının var olduğunu bulduk, ancak, bu durumda hidrokarbonları araştırmıyoruz” diyen Croff, araştırma gemisinin iki hafta bölgede bulunacağını ve halkın, geminin bölgede yaptığı araştırmaları internet üzerinden canlı olarak izleyebileceğini söyledi.

Croff, bir sonraki durak yerlerinin Türkiye olduğunu da belirtti.
Editör: TE Bilişim