Nautical Institute Başkanı Türkiye'deydi...

Ekol Denizciliğinde üyesi bulunduğu,denizcilik konusunda danışmanlık hizmetleri veren Nautical Enstitü başkanı Kaptan Richard Coates yaptığı Türkiye ziyaretinde Ekol Denizcilik'i ziyaret etti.
Ziyarete Kpt. Richard Coates’un yanı sıra Ekol Denizcilik Genel Müdürü Yusuf Sertkaya ve Nautical Enstitü Türkiye temsilcisi Mehmet Ali Albayrak da katıldı.

Ekol Denizcilik Genel Müdürü Yusuf Sertkaya,amaçlarının deniz ticaret filosuna kaliteli alt ve üst gemi adamı yetiştirmek olduğunu belirterek bunu gerçekleştirmek için Ekol Denizciliğin teknolojinin bütün imkanlarına sahip olduğunu ifade etti.İki yıllık bir eğitim verdiklerini, daha sonra bu öğrencilerin bir yılda staj yaptığını söyleyen Sertkaya,“Bu staj döneminden sonra öğrenciler sınava giriyorlar. Bu sınavdan sonra güverte ve makine zabiti olarak göreve başlıyorlar. Kriz nedeniyle biraz azalsa da dünyada şuanda gemi adamı sıkıntısı yaşanıyor. Biz gençlerimizi bu açığı kapatmak üzere yönlendirmeyi istiyoruz. Bu konularda sektörde bir açık olduğu için iş bulmak daha kolay. Bu gençleri iyi yetiştirip dünya denizlerine, dünya gemilerine eğitimli olarak  göndermek istiyoruz. Böylelikle kurum olarak  hem ülkemize, hem gençlerimize biraz da olsa katkı sağlamış olacağı düşüncesindeyim. Eğitimlerimizde  öğrencilerin gemide karşılaşacağı sorunları göz önünde bulundurarak, bu sorunlara yönelik eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizin  denize eğitimli olarak  çıkmasını hedefliyoruz.” dedi.

Nautical Enstitüsü Başkanı Kaptan Richard Coates ise, “Buraya gelmekle kendimi onurlanmış hissediyorum. Ummadığım şekilde çok detaylı, güzel şeylerle karşılaştım. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bunların yanı sıra bence her sektörde iyi bir eğitim vermek için iki şeye ihtiyaç var. Birincisi iyi gerçek ekipmanlar, ikincisi de iyi eğitimciler, iyi öğretmenler. Burada gördüğüm ekipmanlardan ve eğitimcilerden çok etkilendim".

Nautical Enstitüsü Türkiye temsilcisi Mehmet Ali Albayrak, kurumun üyelerinin genelde kaptanlar olduğunu belirtti,ayrıca “Bu enstitü navigasyon, kıyı emniyeti, seyir emniyeti gibi konuları takip ediyor ve kitaplar hazırlıyor. Bunların yanı sıra seyir emniyeti, kıyı emniyeti ve navigasyon konularında yeniliklerin takip edilmesi, yeni fikirlerin ortaya atılması, bu fikirlerin olgunlaştırılması ve dünya çapında seminerler verilmesi gibi faaliyetleri de bulunuyor” dedi.

Kpt. Richard Coates ayrıca, similasyon olarak da olsa ilk defa Boğazı gemiyle geçtiğini belirterek bu imkanı kendilerine veren Ekol Denizcilik yönetimine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim