NATO Tatbikatı hayat kurtardı

Girit ve Kıbrıs arasında fırtınaya yakalanarak güç durumda kalan Afrodite-S adlı geminin 5 mürettebatı İngiltere Kraliyet Donanması’na ait helikopterle kurtarıldı. Gemi daha sonra Marmaris’e şekildi.

İngiltere Kraliyet Donanması’na bağlı savaş gemisi HMS Monmouth çimento yüklü Afrodite S adlı gemiden imdat çağrısı aldı.

HMS Monmouth savaş gemisinden St. Vincent bayraklı Afrodite-S gemisinin mürettebatından 5’ini kurtarmak üzere bir helikopter havalandı.

Geminin diğer altı mürettebatını kurtarmak üzere ise bir Yunan Arama-Kurtarma (SAR) helikopteri geldi.

HMS Monmouth Komutanı  gururlu

HMS Monmouth

HMS Monmouth savaş gemisine olay esnasında kumanda eden subay Tim Peacock, “İmdat çağrısını alır almaz yardım etmek için geminin rotasını kazazede gemiye çevirdik ve ta yol üzerine gittik” dedi.

Peacock, “Denizdeki temel kanunlardan bir tanesi zor durumdaki denizcilere yardım etmektir ve ben denizcilerimin Afrodite-S gemisine yardım etmiş olmalarından büyük kıvanç duymaktayım” dedi. Peacock, tüm mürettebatının büyük bir iş başardıklarını ifade etti.

Komutan ayrıca Afrodite-S gemisinin muhtemelen batacağını çünkü giderek su almakta olduğunun takip edildiğini belirtti.

Dük sınıfı 23 tipi HMS Monmouth savaş gemisi NATO’nun devriye gücü harekatı Active Endeavour kapsamında Doğu Akdeniz’de devriye görevi yapmaktaydı.
Afrodite S batmadı

HMS monmouth gemisi komutanının “batacak” şeklindeki ifadesine rağmen Afrodite-S batmadı. Bütün mürettebatının terk ettiği gemi, armatörünün talebi üzerine yedeğe alınarak Marmaris Koyu’na çekildi.
   
Geminin formalitelerinin tamamlanması sonrası koydan ayrılacağı öğrenildi.

Kaynak: BBC-Ajanslar

www.KaptanHaber.com

Editör: TE Bilişim