Karadeniz'deki NATO savaş gemileri Rusya'yı endişelendiriyor
 
Moskova - Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, NATO gemilerinin Gürcistan'a sadece insani yardım yaptığı konusunda kuşkularının olduğunu ve Karadeniz'deki NATO savaş gemilerinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Nogovitsin, düzenlediği günlük bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, "NATO donanmalarının olağanüstü faaliyet seviyesi bizi hayrete düşürmekte. Karadeniz'de NATO güçlerindeki artış bizi endişelendiriyor" dedi.

NATO'ya ait 10 geminin Karadeniz'de olduğunu ve yakın bir zamanda 8 geminin daha geleceğini ifade eden Nogovitsin, "Bunlar insani yardım değil başka amaçlarla geliyor. Önceki tüm bu seyahatlerin insani yardım için yapıldığına inanmak çok zor" diye konuştu.

Nogovitsin, Rus askerlerinin, Gürcü birliklerinden çok sayıda ileri istihbarat teknolojileriyle donatılan askeri "Hummer" marka araçlar ele geçirdiğini belirterek, "Bu Hummer'ların akıbetinin Pentagon'u endişelendirmesinin boşuna olmadığını ortaya çıkardık. Bu Hummer'larda çok sayıda ilginç şeyler bulduk. Bu araçlar Rus uzmanlar tarafından şu anda inceleniyor ve bunu ABD'ye iade etmeyeceğiz" dedi.

Rus askeri istihbaratından adı açıklanmayan bir yetkili Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki NATO gemilerinde 100'den fazla Tomahawk füzeleri ve Harpoon anti-gemi füzelerinin bulunduğunu söyledi.

Rus haber ajansları, Karadeniz'deki gemilerin Türkiye, ABD, İspanya, Almanya ve Polonya'ya ait olduğunu kaydettiler. (aa)

DenizHaber.Com

 

 

Editör: TE Bilişim