Karadeniz’de 4 Aralık’ta çıkan fırtına nedeniyle Şile açıklarında batan “Volgo-Balt 199” adlı yük gemisi mürettebatını kurtarmak için açılan ancak bir süre sonra kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunda görevli Mehmet Genç ile balıkçı Mümin Akgün’ü arama çalışmalarına devam ediliyor.

Botta hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben’in eşi Günay Özben olay günü yaşadıklarını anlattı. Günay Özben, eşinin vardiyalar halinde çalışmasına rağmen her zaman göreve hazır şekilde beklediğini ve izinli olmasına rağmen sabah gelen telefonla işe gittiğini belirtti. Günay Özben, şunları söyledi:

‘Denizde yiğitlik olmaz’

“Cemil aslında çarşamba günü iş başı yapacaktı. Salı sabahı (4 Aralık) 11.00 civarında gelen telefonla göreve çağrıldı. Havanın çok kötü ve elverişsiz olduğunu söyledi. Şile’den denize açılamayacağını söylemesine rağmen göreve çağrıldığında karşısındakine ‘Neden ben?’ diye sordu ve gerekçelerini belirtmelerini istedi. Aldığı cevaplardan sonra telefonu kapattı ve bana Şile’ye gideceğini ama fırtına nedeniyle denize açılmayacağını ifade etti.”

Günay Özben, eşinin görevin tehlikesinin farkında olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Hemen interneti açtı ve Karadeniz’in üzerindeki fırtınaya baktı. Bana kırmızı bölgeleri gösterdi ve ‘Bunlar fırtına demek, Şile’ye gidip karada kalacağız, böyle bir havada nasıl açılalım, bilmiyorum bana hangi mürettebatı verecekler ama karada kalacağım’ dedi. Yani denize çıkmaya hiç niyeti yoktu. Her zaman için ‘Denizde yiğitlik olmaz’ derdi. Tehlikeyi sezmişti ve karada kalmayı uygun görmüştü. Nasıl oldu da denize açıldı, bilemiyoruz.”

Özben savcılık soruşturmasında tüm telefon kayıtlarının ortaya çıkartılmasını istediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim