M/V Tolunay işlemlerin tamamlanması ardından seferlerine devam ediyor

17 Agustos 2016 tarihinde M/V TOLUNAY isimli kuru yük gemisi ile TCSG 25 isimli Sahil Güvenlik botunun çarpışması neticesinde sahil güvenlik botunda bulunan 4 mürettebat şehit olmuş, TOLUNAY isimli geminin 3 murettebati da tedbiren tutuklanmıştı.

 M/V TOLUNAY isimli geminin P&I sigortacisi HANSEATIC mahkemeye banka teminatı olarak 6.000 000 EURO ve şehit ailelerine de 2.500 000 TL tazminat ödemiş ve geçtiğimiz hafta sonu işlemlerini tamamlayarak seferine devam ettiği bilgisi edinilmiştir. 

Üzüntü verici olay neticesinde M/V TOLUNAY isimli gemi Kireçburnu'na demirletilmis, alabora olan Sahil Güvenlik botu ise askeri tersaneye çekilerek tamire alınmıştı. M/V TOLUNAY isimli geminin P&I sigortacisi HANSEATIC'in herhangi bir kesinleşmiş mahkeme kararı olmamasına rağmen inisiyatif alarak vefat eden murettebatın ailelerine yaklasik 2.500.000 TL tazminat odedigi bilgisi edinilmistir.

Yine HANSEATIC'in Sahil Güvenlik Komutanlığı'nin ugradiğini iddia ettigi zarara karşılık teminat olarak mahkemeye yaklaşık 6.000.000  EURO banka teminat mektubu verdiği ve bu sayede TOLUNAY isimli geminin geçtiğimiz hafta sonu işlemlerini tamamlayarak seferine devam ettiği bilgisi edinilmistir.

HANSEATIC adına vefat eden murettebata tazminat ödenmesi ve adli ve idari makamlar nezdindeki tum islemlerin OMUR MARINE , Av. SELCUK ESENYEL, TRANSBOS DENİZCİLİK GEMİ MAK MÜH NURİ MERT CAN tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğü biliniyor.

HANSEATIC'in şimdiki hedefinin halen tedbiren tutuklu bulunan 3 mürettebatin tutuksuz, hızlı ve adil bir sekilde yargılanması olduğu ve be sebeple de tum adli ve idari mercilerden kazaya iliskin tum delillerin bir an evvel toplanmasını ve tutuklulugun gercekten devam etmesini gerektirecek bir kusur olup olmadiginin degerlendirilmesini talep ve rica ettigi biliniyor. Tutuklulugu devam eden murettebatin ailelelerinin de ilgili konsolosluklar ve makamlara magduriyetlerini dile getirip yardim istedigi biliniyor.
Editör: TE Bilişim