M/V RONA Kilyos'ta Karaya Oturdu

Moldovya Bayraklı 1977 yılı yapımı 3502 DWT'luk 86 Metre uzunluğundaki boş kuru yük gemisi, Diliskelesinden Varna'ya gitmekteyken hava muhalefeti nedeniyle dün akşam saatlerinde Kilyos Ağaçlı mevkiinde demirlemişti.

Bu sabaha karşı sert rüzgar ve denizler nedeni ile demir tarayarak sürüklenen gemi, aynı bölgede saat 05:47 sıralarında karaya oturdu.

Kıyı Emniyeti İstanbul GTHM Merkezince karaya oturduğu tesbit edilen gemiye KEG 9 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 10 römorkörü sevkedildi.

Karadan da Kilyos ve Karaburun tahlisiye ekipleri yola çıkarıldı.

Gemideki 9 kişilik mürettebatın hepsinin Bulgaristan vatandaşı olduğu öğrenildi.

Kaptan yardım kabul etmiyor

Bölgedeki kar yağışı ve tipi fırtınası ekiplerin ilerleyişini zorlaştırırken, gemi kaptanı armatörünün talimatıyla yardım taleplerinin olmadığını bildirdi.

Ancak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler can, mal ve çevre güvenliği açısından geminin yanına ulaşarak saat 08:30 itibariyle gemi mürettebatını tahliye edecek şekilde hazırlıklarını tamamladılar.

Gemi Kaptanı, İstanbul GTHM merkezince yapılan mürettebatın risk altında bulunduğu ve tahliye edilmeleri tavsiyesini tekrar kabul etmedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 9 römorkörü Kurtarma 10 römorkörü ve KIYEM 1 ve KEG 9 Hızlı Tahlisiye Botları bölgede hazır bekliyor.

Sahilde de Rumeli ve Karaburun istasyonlarından tertiplenen 20 tahlisiye personeli, 2 unimog ve 1 ranger aracın hazır beklediği öğrenildi.  

Editör: TE Bilişim