10 Aralık günü Korfu Adası açıklarında demirde bulunan ve armatörlüğünü İstanbul merkezli Munamar Denizcilik'in yaptığı Panama Bayraklı M/V Nasip adlı gemiden Tele Sağlık merkezini arayamürettebattan bir kişinin sorunu anlaşılamadı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM Merkezince de sorunu anlaşılamayan kişi JRCC Pire tarafından tahsis edilen bir botla gemiden alınarak  Korfu adasına götürüldü.

Kaza Tarihi 10.12.2012 Bölge ULUSLARARASI Yaralı  
Kaza Saati 04.58 Kaza Yeri Yunanistan Korfu adasi Hasta 1
Kaza Tipi Tibbi Tahliye Koordinatları Enlem:39°53'  Kuzey Boylam: 19°58'  Dogu Kayıp  
Kaza Nedeni Bilinmiyor Çevre Kirliliği YOK Ölü  
Operasyona katılan birim DIGER     Kurtarılan  

Geminin Adı NASIP GRT 1710
IMO Numarası 7928665 Tam Boy 171m
Bayrağı PANAMA Geminin Yaşı  
Tipi KURUYÜK GEMISI Yük Durumu BOS
İmal Yılı   Yük Tipi  
Mürettebat   Pilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
10‎.‎12‎.‎2012 ‎günü JRCC Pire merkezimizi arayarak‎; ‎Yunanistan Korfu adasinda demirde bulunan M‎/‎V NASIP isimli ‎geminin Türk personelinden bir kisinin kendilerini aradigini fakat iletisim problemi çektiklerini bildirmistir‎. ‎Konu ile ilgili ‎sahis aranmis fakat sorunu tam olarak anlasilamamis ve Tele Saglik merkezi aranmis‎, ‎sahsin telefonu verilerek irtibat ‎kurulmasi istenmistir‎. ‎Tele Saglik merkezi ile yapilan görüsmede sahsin probleminin tam olarak anlasilamadigi ögrenilmistir‎.‎Konu ile ilgili JRCC Pire‎'‎ye bilgi verilmis ve JRCC Pire‎'‎den sahsin gemiden tahliyesinin yapilmasi için bir ‎botun gemiye yönlendirildigi ögrenilmistir‎.‎Yunan botu saat ‎07‎:‎30 ‎hastayi alarak korfu adasina götürmüstür‎.‎

 

Editör: TE Bilişim