M/V Lady Tuna'nın sualtı çalışmalarına başladı

Çeşme Ildırı Körfezinde 2016 yılının son günlerinde karaya oturan ve çevre kirliliğine neden olan Lady Tuna isimli balıkçı gemisinin sualtı çalışmaları Çeşme Liman Başkanlığı ve Gümrük Müdürlüğünden 13.01.2017 tarihinde alınan izinlerle OK-AN MARİN Genel Sualtı Hizmetleri ve Gemi Kurtarma Şirketi tarafından yapılmaya başlandı.

OK-AN Marin ekibi ,Çeşme Liman Başkanlığı ve Gümrük Müdürlüğünden alına izin tarihi olan 13.01.2017 tarihinden itibaren 1 dalış amiri,8 dalgıç, 2 kaynak ve kesim teknisyeni,1 kaptan ve 1 gemici ile geminin emniyetli seyir yapabilmesi ve çevreye daha fazla zarar vermemesi için çalışmalarını büyük bir hızla devam ediyor.

Dalgıç şirketi genel gemi hasar durumunu ve gerekli ölçümleri yaparak, yara kapatma ve montaj çalışmalarına devam ediyor.Kaza sonrası gemi karaya oturduğu noktadan Çeşme Liman Başkanlığının talimatı ile römorkörler ile Ildırı Körfezine çekilmiş ve demirletilmiş idi.

Geminin baş tarafında ve yakıt tanklarında hasar olduğundan sızan yakıt denize gitmiş, çevre koylarda ve sahillerde deniz kirlilği yaratmıştı, kirliliğin bertarafı için ise çalışmalar devam ediyor.

Denizhaber.com’un aldığı bilgiye göre havanın durumuna göre yaklaşık bir hafta sürecek çalışma ile profesyonel dalgıçlar tarafından Lad Tuna'daki hasarlı bölgeler seyir ve çevre güvenliğine uygun hale getirilip geminin tersaneye gönderilmesi planlanıyor.

Dalgıç ekibinin işin bitimini müteakip geminin karaya oturduğu noktayı ve şuan demirli olduğu noktada ve sahil kesiminde sualtında Liman Başkanlığının talimatı ile detaylı detaylı kirlilik kontrolü yaparak bir rapor hazırlayacağı, bu raporla meydana gelen kaza sonrası kirliliğin hangi alanları etkilediği kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör: TE Bilişim