Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) kendisi açısından verimli görmediği Yalova-Adalar hattını Dentur Avrasya Grup'a vermesiyle mutlu sona bir imza kaldığını söyledi.

Yalova Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ek protokole göre, 'kullanılmayan ve tarifeli sefer yapılmayan alanın, Adalar seferlerinin yapılabileceği şekilde Yalova Belediyesi'ne tahsisi' için İDO, hattın işletilmesine talip olan firmalarla bir araya geldi. İDO, geçtiğimiz hafta sonunda Yalova-Adalar hattına talip olan firmalardan Dentur Avrasya Grup ile anlaşmaya vardı. Bu gelişmenin ardından önümüzdeki hafta içinde imtiyaz hakkı Yalova Belediyesi'nde olacak şekilde taraflar arasında “Uygunluk protokolü” yapılacak.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Kartal iskelesinin bulunduğu yerin fiziki yapılanması tamamlanacak ve ilgili bakanlık ile genel müdürlükten onaylar alındıktan sonra Yalova-Adalar hattı deniz ulaşımına açılacak. Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü Yalova-Adalar gemi seferleri için Dentur Avrasya, Mavi Marmara ve Turyol talip olmuştu.

Koçal: “Mutlu Sona 1 İmza Kaldı”

İDO ile Dentur Avrasya arasında imzalanan anlaşmanın ardından Yalova Belediyesi ile de uygunluk protokolü imzalanacağını dile getiren Başkan Yakup Koçal, “İDO ve Dentur arasında bizim talebimiz üzerine protokol imzalandı. Artık mutlu sona 1 imza kaldı. Önümüzdeki günlerde Yalova Belediyesi ve Dentur arasında uygunluk protokolü imzalanacak ve seferler başlayacak. Bu Yalova halkının yıllardır beklediği bir hizmetti. Adalar-Yalova seferlerinin başlamasının esnafımıza da köylümüze de ilimiz turizmine de büyük katkıları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim