GÜRCİSTAN KRİZİNE MÜSTEŞARLIK DEVREDE

Gürcistan'ın Sochi kentine giden "Tarık Güner" isimli yük gemisine, Gürcistan sahil güvenlik ekiplerince el konulması üzerine Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı devreye girdi.

Gemi Sahibi Ümit Tosunoğlu'nun yaptığı Celtabet açıklamada, 1 Temmuz Cuma günü Trabzon Limanı'ndan hareket eden ''Tarık Güner'' adlı inşaat malzemesi taşıyan yük gemisine, 2 Temmuz Cumartesi günü Sochi karasularında taciz ateşi açıldığını ileri sürdü. 

Gemiye daha sonra Gürcistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden el konulduğunu ve geminin Poti Limanı'na çekildiğini iddia eden Tosunoğlu, gemiye el konulmasını gerektirecek hiçbir durumun söz konusu olmadığını savundu. 

Tosunoğlu, gemiye ne gerekçeyle el konulduğunu halen bilmediklerini söyledi. Konuyla ilgili olarak kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını belirten Tosunoğlu, gemiyle irtibat kuramadıklarını, telsiz ve personelin cep telefonlarına el konulduğunu, gemide bulunan 10 personelin can güvenliğinden de endişe ettiğini ifade etti. 

Tosunoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili resmi makamlara başvurduklarını da bildirdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı konu ile ilgili Gürcistan Denizcilik İdaresi yetkilileri ile üst düzeyde görüşmelere başladılar.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim