MÜRETTEBATI HELİKOPTERLE KURTARDILAR 

ANTALYA - Antalya'da şiddetli rüzgar ve yüksekliği 4-5 metreyi bulan dalgalar nedeniyle yükü kayan ve su alan kosterin 6 mürettebatı, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri tarafından kurtarıldı. Can, mal ve seyir emniyeti güvenliğinin sağlanması için Antalya Limanı'na gemi giriş çıkışı geçici olarak durduruldu.

Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan, sabah saatlerinde Kemer ilçesinde Güney Antalya Turizm Altyapı Hizmetleri Birliğinin (GATAB) deniz deşarj çalışmalarında faaliyette bulunan 296 grostonluk ''Eyüpoğulları-3'' isimli kosterin yükünün, Tekirova açıklarında yan yattığını bildirdi.

Geminin su almaya başladığını belirten Kaplan, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botun saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar ve 4-5 metreyi aşan dalgalar nedeniyle kostere yanaşamadığını söyledi. Kaplan, Antalya Liman başkanlığı koordinasyonunda Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir helikopter tarafından kosterdeki 6 mürettebatın kurtarıldığını kaydetti.

Antalya Limanı açığında 6 yük gemisinin demirlediği, 2-3 geminin de daha emniyetli olduğu gerekçesiyle Kemer kıyılarına gittiği bildirildi. 

Editör: TE Bilişim