GİSBİR Murat Bayrak Konsey Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurul'da yapılan seçime mevcut Başkan Murat Kıran'ın oluşturduğu tek listeyle gidildi. Rekor sayıda katılımın gerçekleştiği ve GİSBİR üyesi olan 56 üyeden 55'nin katıldığı seçimde Murat Kıran'ın listesi tüm üyelerin oylarını alarak 3 yıllığına seçildi.

Tüzük tadilinin de kabul edildiği genel kurulda, daha önce 7 olan yönetim kurulu üye sayısı da 11'e çıkarıldı.

Genel Kurulda listesi seçilen Murat Kıran; genel kurula hitaben yaptığı konuşmada üyelere gösterdikleri güvenden ötürü teşekkür etti.

Gündem doğrultusunda yapılan Dernek organları seçimleri sonucunda belirlenen Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Üyeleri aynı gün toplanarak aşağıdaki görev dağılımını karar altına aldı.

Murat KIRAN Yönetim Kurulu Başkanı

Salih Zeki ÇAKIR Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Devrim Orkun KALKAVAN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Orhan TORLAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Orkun ÖZEK Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi

Hüseyin MENGİ Yönetim Kurulu Üyesi

Özgür Çilli Yönetim Kurulu Üyesi

Ertuğ YAŞAR Yönetim Kurulu Üyesi

Ufuk AKSOY Yönetim Kurulu Üyesi

Bilgehan BAYRAMOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi

Şükrü Fazıl UZUN Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR);

Sanayici kimliğine sahip Tersaneci müteşebbisler tarafından 07.07.1971 tarihinde kurulmuştur. Birlik üstlenmiş olduğu misyonla; "Milli Gemi İnşa Sanayimizi geliştirmek, tersanelerimizin dünya pazarlarındaki yerini almalarına yardımcı olmak, özel sektöre ait tersanelere Devletin destek ve teşviklerini sağlamak amacıyla gerekli girişimleri yapmak, tersanelerin müşterek sorunlarını ilgili merciler ile çözüme ulaştırmak, kamuoyunu bilgilendirmek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarda, forumlarda ve diğer platformlarda Türk Gemi İnşa Sanayi Sektörünü temsil etmek ve sözcüsü olmak gibi görevleri yerine getirmeyi" üstleniyor.

Editör: TE Bilişim