Mümtaz Kaptanın Ailesi Endişeli Bekleyişte

Yemen açıklarında korsanların ele geçirdiği ''Karagöl'' adlı kimyasal tankerin kaptanı Uğur Mümtaz Temeltaş'ın (29), Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesi, endişe içinde çocuklarından haber bekliyor.

Hindistan'a 5 bin ton kimyasal madde yükü götürürken Aden Körfezi'nde korsanlar tarafından kaçırılan Türk bayraklı ''Karagöl'' adlı geminin kaptanı Uğur Mümtaz Temeltaş'ın İskenderun'un Denizciler beldesi Fatih Mahallesi'nde oturan babası Ziya Demirtaş ile annesi Aysel Demirtaş, çocuklarından haber alabilmek için sürekli haberleri izliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan çocuklarının 8 yıldır kaptanlık yaptığını anlatan baba Ziya ile anne Aysel Demirtaş, ''Oğlumuz iki gün önce arayarak Aden Körfezi'nde olduklarını söylemişti. Daha sonra geminin korsanlar tarafından kaçırıldığını öğrendik'' dedi.

Geminin bağlı bulunduğu şirketin yetkililerinden dün gece geminin Somali'ye doğru gittiğini öğrendiklerini belirten Ziya Demirtaş, ''Oğlumuzun hayatı konusunda tedirginiz. Başlarında silahlı korsanların olması bizi endişelendiriyor. Devletimizin konu ile yakından ilgilenmesini istiyoruz. Dileğimiz oğlumuzla birlikte tüm personelin sağ salim kurtulması'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim