MÜLTECİLER YENİ YOLLAR DENİYOR!

Çanakkale Boğazından geçmekte olan Ukrayna bayraklı 11 metrelik bir yatın içerisinde 55 Kuzey Iraklı mülteci yakalandı.

Çanakkale Boğazından geçiş yapan bir yatın içerisinde çok sayıda mülteci olduğu ihbarını alan bir Sahil Güvenlik ekipleri yatta bulunan mültecilerini yakalanması için Jandarma ile ortaklaşa bir operasyon düzenledi. İstanbul'da yola çıktığı öğrenilen Ukrayna bayraklı 11 metrelik yatı Çanakkale Boğazı girişinde takibe alan Sahil Güvenlik ekipleri bu yatı karanlık liman mevkiinde durdurarak arama yaptı.

Yapılan aramada küçük yatın içerisinde 55 Kuzey Iraklı mülteci yakalandı. Kadın ve çocuklarında bulunduğu 55 Kuzey Iraklı ile bu kişilerin kaçışına yardımcı olan 3 Ukraynalı gözlem altına alındı. Sahil Güvenlik botu ile Çanakkale Yat limanına getirilen mülteciler Jandarma ekiplerine teslim edildi. Bu arada 11 metrelik yat da yat limanına bağlandı.


Mültecilerin yasadışı yollarda yurtdışına kaçmak için değişik yollar izlemeleri dikkat çekerken son olarak lüks bir yatla bu kaçış işlemini gerçekleştirmek istemeleri herkesi şaşırttı. Kuzey Iraklıların Çanakkale Boğazını geçişlerinin ardından Yunanistan'a gitmek istedikleri öğrenildi.

Jandarmaya teslim edilen Efsanebahis mültecilerin gerekli yasal işlemlerin ardından sınır dışı edilecekleri açıklandı. Bu arada bu kişilerin kaçışlarını organize eden 3 Ukraynalı ile ilgili de ayrı soruşturma yapılıyor.

Kaynak:İHA

DenizHaber:Com

Editör: TE Bilişim