Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Yazıören Köyü'nde meydana gelen pat-pat kazasında, 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Patpatı kullanan köy muhtarı Cengiz Altay ve gelini Gülbahar Altay'ın kaza haberini alan yakınları, hastaneye akın etti.

Kaza, 16.00 sularında Yazıören Köyü-Torunlu yolu arasında meydana geldi. Gelini Gülbahar Altay ile birlikte komşularına ziyarete giden Yazıören Köyü Muhtarı Cengiz Altay, yokuş aşağıya indiği sırada, halk dilinde pat-pat olarak adlandırılan tarım aracının kontrolünü kaybetti. Kazada Gülbahar Altay tarlaya uçtu, devrilen patpatın altında kalan Cengiz Altay ise ağır yaralandı. Köylülerin yardımı ile pat-patın altında çıkarılan muhtar Altay ile gelini Gülbahar Altay, özel araç ile hastaneye kaldırıldı. Yolda 112 Acil Servis ekiplerine teslim edilen yaralılar, Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste tedavi altına alınan Cengiz Altay'ın sağlık durumunun ciddi olduğu, hayati tehlikesinin bulunduğu, Gülbahar Altay'ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada kaza haberini alan Altay ailesi ile yakınları, hastaneye akın etti. Yaralıların ambulanstan indirildiği sırada Cengiz Altay'ın eşi Şahinde ile Gülbahar Altay'ın eşi Dursun Altay ve yakınları, göz yaşlarına boğuldu.

Jandarma kaza ile ilgili inceleme başlattı.Cihan
Kaynak: cha