Muğla Ormanları Cayır Cayır     

        Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik köyü Kuyucak mevkisinde çıkan orman yangınının, Güvercinlik köyünün bulunduğu sahile doğru ilerlediği bildirildi.
      Alınan bilgiye göre, Meşelik köyü Kuyucak mevkisinde çıkan yangına müdahale amacıyla bölgeye tırlarla getirilen iş makineleri, vatandaşlara ait bahçelerin içinden çitler yıkılarak ormanlık alana sokuldu. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, henüz kontrol altına alınamadı. Yangına, 3 uçak, 8 helikopter havadan müdahale ediyor.
      Yangının tehdit etmesi nedeniyle, bölgedeki bazı yerleşim alanları boşaltılmaya başlandı.
      Bölgedeki Güvercinlik köyü sahilindeki Kuyucak koyuna doğru ilerleyen yangına, söndürme uçakları ve helikopterleriyle, güvercinlik köyü sahilinde denizden su alınarak müdahale ediliyor.
      Bazı vatandaşlar, alevlerin şiddetini artırdığı sahillerde kayıklarla su taşıyarak yangına müdahale ediyorlar.
      Bir çok kümes hayvanı ve köpeğin telef olduğu yangın bölgesindeki bazı tatil sitelerinde ise vatandaşlar güvenlik amacıyla evlerini terk ediyor.
      Bu arada, söndürme çalışmalarına katılan ve dumandan etkilenen bazı vatandaşlara ve yangın söndürme ekiplerine ambulanslardaki sağlık görevlileri müdahale etti.
      Yangının çıktığı bölge, Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyü ile Milas ilçesi arasında bulunuyor.
     
     VALİ YİĞENOĞLU: 1 KİŞİ YARALANDI

      Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu yaptığı açıklamada, "Orman teşkilatıyla yangını söndürmeye çalışıyoruz. Havadan 2 uçak ve 5 helikopterler ile karadan ekipler ve halkımızın yardımıyla yangını önlemeye çalışıyoruz" dedi.
      Vali Yiğenoğlu, yangında 80 yaşında bir kişinin yaralandığını, bu kişiye gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi.
      Yiğenoğlu, yeni takviyelerle birlikte yangına 8 helikopter, 3 uçakla müdahale edilğini, 600 orman işçisinin söndürme çalışmalarına katıldığını bildirdi.
      Yangının çıkış nedeni konusunda araştırmanın sürdürüldüğünü ifade eden Yiğenoğlu, "Çok sayıda orman arazözü, civar belediyelerden gelen itfaiye ekipleri ve vatandaşlarla birlikte yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:Milliyet

Editör: TE Bilişim