Muğla'da faaliyet gösteren 228 akaryakıt ve LPG (gaz) istasyonlarında denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde kaçak akaryakıta rastlanmazken, 41 istasyonda çeşitli idari usulsüzlüklerin tespit edilerek, haklarında yasal işlem yapıldı.

İl genelinde 02-06 Mayıs tarihleri arasında Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu denetçilerinin katılımı denetimler gerçekleştirildi. Muğla'da faaliyet gösteren 228 akaryakıt ve LPG istasyonu tüm faaliyet sahaları yönünden çapraz denetime tabi tutuldu. Denetime tabi tutulan akaryakıt ve LPG istasyonlarında kaçak akaryakıt tespit edilmediği ancak 41 istasyonda çeşitli idari usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine gerekli yasal işlem yapıldığı ifade edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Toplum destekli güvenlik anlayışı çerçevesinde, petrol piyasası denetimlerinin yanı sıra halkımızın sağlığını tehdit eden, vergi kaybına neden olarak ekonomiye zarar veren ve haksız kazanç sağlanana tüm kaçakçılık olayları ile mücadelesini azim ve kararlılıkla devam ettirmektedir.” denildi.Cihan
Kaynak: cha