Mta da "Arama Gemisi" Yapımı için Dpt'ye Başvurdu

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (Tpao) Akdeniz'de Arama Yapma Kararının Ardından, Gündeme Gelen Arama Gemisi İhtiyacı Sonrası Kamu Kuruluşları Arasında Arama Gemisi Yarışı Başladı.
 
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı?nın (TPAO) Akdeniz'de arama yapma kararının ardından, gündeme gelen arama gemisi ihtiyacı sonrası kamu kuruluşları arasında arama gemisi yarışı başladı.

Edinilen bilgiye göre, 9 Eylül Üniversitesi'nin Çakabey Araştırma Gemisi Yapımı Projesinin Yatırım Programına alınmasının ardından, Maden Tetkik Arama (MTA) da 3 yıldır etüt proje olarak bekleyen arama gemisi yapımı için hazırladığı fizibilite ile Devlet Planlama Teşkilatına (DPT) başvurdu.  

İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nin Çakabey Araştırma Gemisinin Tasarımı, İnşası, Donanımı ve İşletim Modeli Kurulması Projesi, bu yıl yatırım programına girerken, 2009 yılında tamamlanması öngörülüyor. Çakabey'in, 13,1 milyon YTL'ye (9,3 milyon dolar) mal olması beklenirken, bu yıl da 4,5 milyon YTL ödenek tahsis edildi.

MTA'nın da 3 yıldır arama gemisi yapımına ilişkin bir etüt projesinin yatırım programında yer aldığı belirtilirken, şimdi de tam donanımlı bir sismik arama gemisi yapımı için fizibilitenin DPT'ye geldiği ifade ediliyor.

MTA'nın gemi yapım projesinin yaklaşık maliyetinin 60 milyon dolar civarında olduğu ifade edilirken, DPT tarafından proje önerisi incelemeye alındı.

Bu arada, her iki kuruluşun da sismik arama gemisinin yapımının ardından TPAO'ya hizmet vereceğini ifade ettiği belirtiliyor. (Anadolu Ajansı)
 
Kaynak:
www.haberler.com

Editör: TE Bilişim