Somalili korsanlar Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sri Lanka’ya gitmekte olan Samho Jevelry adlı Güney Kore tarafından işletilen Malta Bayraklı Norveç gemisini kaçırdı.

SeaNews Turkey'in haberine göre, Kimyasal madde taşıyan armatörü Norveçli Samho Jewelry adlı tankeri Hint Okyanusu’nda kaçırıldığı öğrenildi.

11 bin tonluk geminin 21 kişilik mürettebatından henüz haber alınamadı.

Gemiadamları Yardım Programı Doğu Afrika Koordinatörü Andrew Mwangura, Malta Bayraklı Samho Jewelry adlı tankerin Güney Kore tarafından işletilmekte olduğunu, 21 kişilik mürettebatının bulunduğunu açıkladı.

Mwangura, "Gemi 10.000 DWT'luk kimyasal tanker olup 21 kişilik mürettebatı Güney Kore,Myanmar ve Endonezya uyruklulardan oluşuyor" dedi.

Samho Jewelry adlı tankerin Birleşik Arap Emirliklerinden Sri Lanka'ya gitmekte olduğu bildirildi.

Danimarka gemisi mürettebatından haber yok

Çarşamba günü Aden Körfezinde kaçırılan Danimarka gemisinin mürettebatından da haber yok.

Leopard adlı gemi, önceki akşam, Umman açıklarında TCG Gaziantep firkateyni tarafından bulunmuştu.

Genel Kurmay Başkanlığı, gemiye çıkıldığını ancak mürettebata veya korsanlara rastlanmadığı açıkladı.

Leopard‘ın sahibi Claus Bech şirketi geminin saldırıya uğradığını ve daha sonra mürettebattan hiç bir haber alınamadığını duyurmuştu.

Hassas yük taşıdığı ileri sürülen geminin güverte kaportaları ve ambar kapaklarının güçlendirilmiş çelikten olduğu ve korsanların mürettebatın yaşam mahalline girmelerinin zor olduğu öğrenildi.

Somalili korsanların bu kez gemiyi ele geçirmek yerine mürettebatı kaçırmış olması ve geminin sahibi şirketle temasa geçmesi mümkün.

Somalili korsanlar önceki gün Umman açıklarına başka bir gemiyi daha kaçırdı. Hindistan bayraklı El Musa adlı gemide 14 denizci bulunuyordu.

Korsanlar şu an 31 gemiyle en az 650 denizciyi rehin tutuyor.

Editör: TE Bilişim