Somali ile Seyşel Adaları arasında saldırıya uğrayan MSC Jasmine adlı konteyner gemisinde bulunan silahlı muhafızlar korsanları püskürtmeyi başardı. 

Olay, 5 Ocak 2013 günü meydana geldi. Salalah Limanından Mombasa Limanı'na giden 198 metre uzunluğundaki 2073 TEU konteyner gemisi MSC Jasmine;  Somali ile Seyşel Adaları arasındaki bölgede korsanların saldırısına uğradı.

Botla gemiye yaklaşmakta 6 korsanın ellerınde hafif silahlar ve bir RPG roketatar bulunmaktaydı. Korsanlarla gemideki silahlı muhafızlar arasında çıkan çatışmada korsanlar püskürtüldü.

Geminin bölgedeki NATO güçlerine haber vermesi üzerine USS Halybourton gemisinden kalkan bir helikopter ile P-3 Orion tipi pervaneli  Alman deniz devriye uçağı termal kameralarla hem korsan botunun hem de korsanların Mother Ship olarak kullandıkları balina avlama teknesinin yerini tesbit etti.

Korsanların gemiye saldırdığı bölgenin 80 mil açığında bulunan mother ship ve korsan botu Fransızların Surcouf fırkateyni ve bir İngiliz Lynx helikopteri tarafından kuşatıldı. Surcouf fırkateyninden botlarla çıkan timler korsan teknelerini ele geçirerek 12 korsanı yakaladılar.

Korsanlardan ikisinin botta 10'unun mother ship olarak kullanılan balina avlama teknesinde yakalandığı bildirildi.

Fransız hukukçular yakalanan ve Fransız fırkateynine alınan korsanlar hakkında soruşturma açabilmek için yeterli kanıt olup olmadığını inceliyor. 

Editör: TE Bilişim