Müthiş bir ivme yakaladığı büyümesine devam eden MSC Cruises, STX Fransa ile görüşmelerini tamamlayarak, 140,000 ton ağırlığındaki yolcu gemisini ilk sahibiyle olan anlaşmanın sona ermesinin ardından almak üzere bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

MSC Cruises filosuna katılan 13. gemi olan MSC Preziosa, Fantasia sınıfı gemiler serisinde MSC Fantasia, MSC Splendida ve uzun zamandır beklenen MSC Divina  gemilerinin ardından dördüncü gemi olarak yerini alıyor. Muhteşem filonun son üyesi, Mayıs 2012’de Fransa’nın Marsilya kentinde denize açılmasının öncesinde St. Nazaire’deki STX tersanesinde son rötuşları yapılan MSC Divina ile kardeş gemi özellikleri taşıyor.

Türkiye’de 2005 yılından bu yana Arkas ortaklığı ile faaliyet gösteren MSC Cruises Türkiye, MSC Magnifica gemisiyle İstanbul ve İzmir çıkışlı haftalık Ege&Adriyatik programını sunuyor. Haziran ayında aynı turu yeni gemi MSC Divina yapmaya devam edecek.

“Yeni gemi, 550 milyon Euro’luk bir yatırımı temsil etmektedir ve 2013 yılının Mart ayının sonunda teslim edilecektir. STX Fransa ile yapılan görüşmelerin dokuz aydan uzun sürmesi, yatırımın büyüklüğü ve devir işleminin alışılmadık doğası düşünüldüğünde anlam kazanmaktadır,” diyor MSC Cruises CEO’su Pierfrancesco Vago. “MSC Preziosa teslim alındığı zaman, her sınıfta 4’er gemimiz bulunan filomuz bize 40,000’den fazla yatak kapasitesi ve bütün denizlerde yol alan şirket sıfatını sağlayacak. MSC Preziosa Akdeniz’de yol alacak ve Avrupa’da gemi yolculuğunun parlayan yıldızı olan Yunan Adaları’nın güzelliğini keşfedecek.”

STX Fransa Genel Müdürü Laurent Castaing ise düşüncelerini “STX Fransa, aylar boyu süren görüşmelerden böyle başarılı bir sonucun alınmasından memnundur. Görüşmelerin tamamlandığı zaman dilimi, gemi yolculuğu endüstrisinin kendisini direkt etkileyen finansman anlamında verdiği mücadelelerin mükemmel bir örneğini oluşturmaktadır. Rekabetçiliğin ardından finansman güçlükleri, çabalarımızın yoğunlaştığı başka bir zayıf noktamızdır,” şeklinde ifade ediyor. “Bu bağlamda X32’nin saygın MSC Cruises filosuna katılması, STX açısından büyük bir rahatlık ve gerçek bir mutluluk kaynağıdır.”

MSC Preziosa’da 1,751 kabin, 26 asansör ve 14’ü yolculara ayrılmış 18 güverte bulunuyor. Konuklar ayrıca dört ana restoran, iki özel restoran, 21 bar, bir casino, bir infinity havuzu da dahil dört yüzme havuzu, 12 jakuzi, bir bowling salonu, oyun alanlarıyla bir spor sahası, bir fitness merkezi, bir çocuk alanı bulunan ortak mekanların ve muazzam MSC Aurea Spa’nın tadını doyasıya çıkaracaklar.

MSC filosunun lüks Fantasia sınıfındaki bütün gemilerinde olduğu gibi, MSC Preziosa’nın da seçkin ve ayırt edici özelliğini MSC Yacht Club konsepti belirliyor. 69 özel MSC Yacht Club suitinde kalacak konuklar, özel bar, solaryum, hidro-masaj havuzları ve muhteşem cam duvarlarından okyanus manzarasının izlenebildiği seyir salonunun keyfini çıkaracaklar. Akademi eğitimli özel personelin hizmet verdiği Butler servisi, check-in sırasında yardımcı olacak, bagajları taşıdıktan sonra konukların eşyalarını yerleştirecek, geleneksel İngiliz saat 5 çayı gibi diğer yiyecek ve içeceklerin de sunumunu yapmakla kalmayıp restoranlarda ve MSC Aurea Spa’daki programlarını organize edecek ve keşif gezilerinin yanında özel partiler de düzenleyecek.

MSC Preziosa’nın inşa edilme süreci %45 oranında ve mekanik kısımlarının montajı ise %70 oranında tamamlanmış durumda. Ancak en iyi kısmı henüz başlıyor! MSC Cruises yakın zamanda 333 metre uzunluğunda ve 38 metre genişliğindeki ihtişamlı geminin iç donanımlarını ve mobilyalarını yerleştirmeye başlayacak ve eşsiz Akdeniz büyüsü ile, MSC Preziosa’yı stil sahibi bir şaheser ve ileri teknoloji, şıklık ve özel hizmetlerin mükemmel bir karışımı olarak tamamlayacak.

Karbon emisyonunu azaltma konusunda kendi üzerine düşeni yerine getirme hassasiyeti yaşayan konuklarımız, MSC Preziosa’nın ileri atık su arıtma sistemi (AWT) ve özellikle iklimlendirmede kullanılan ileri enerji tasarruf sistemleri de dahil çevre dostu diğer özellikleriyle, kardeş gemisi MSC Divina’daki gbi etkileyici ve sektöre öncülük eden eko-gemi ve temiz gemi belgelerine sahip olduğunu bilerek rahat nefes alabilirler.

 

Editör: TE Bilişim