HATAY (AA) – BURAK MİLLİ – İskenderun Körfezi’nde 2010’da haciz ve seferden men işlemi uygulanan Türk bandıralı “Sibel” adlı gemi, motorunun çalınması ve bakımsızlık nedeniyle batmasının ardından denizden çıkarılarak hurdaya ayrıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 37,2 metre uzunluğunda ve 237,58 grostonluk gemi, 2010’da geldiği İskenderun Körfezi’nde haczedilerek seferden men edildi. 

Balıkçılar barınağı açığında duran geminin motoru bir süre sonra kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. 

Bakımsızlık nedeniyle 17 Mart’ta su alarak batan geminin, deniz trafiğini olumsuz etkilediği ve sağlık problemleri oluşturabileceği gerekçesiyle sudan çıkarılması için ihale açıldı.

İhaleyi kazanan firma tarafından denizin altında 3 parçaya ayrılan gemi, daha sonra karaya çıkarıldı.

– “Motor ve motor yardımcıları çalınan gemi uzun yıllar denizi işgal etti”

Batık gemiyi sudan çıkaran şirketin sahibi Ümit Özdemir, geminin kum taşımak amacıyla kullanıldığını söyledi.

Batığın uzun zamandır İskenderun Balıkçılar Barınağı’nda ulaşım açısından risk oluşturduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

“Motor ve motor yardımcıları çalınan gemi uzun yıllar denizi işgal etti. Daha sonra da çürüyerek battı. İskenderun Liman Başkanlığı da seyir ve can güvenliği emniyeti açısından gemiyi karaya aldırdı. Bu geminin üzerindeki midye ve deniz canlıları da insan sağlığı açısından tehlike yaratıyor. Ayrıca vatandaşlar etrafında dolaşıyor. Bu nedenle geminin denizden çıkartılması gerekiyordu.”

Editör: TE Bilişim